DEVELOPMENTAL KINESIOLOGY – FEJLŐDÉS KINEZIOLÓGIA

Developmental-Kinesiology-Ewiki-Logo1

Örömmel tájékoztatunk, hogy megérkezik hazánkba a FEJLŐDÉS KINEZIOLÓGIA.

A Brain gym-re épülő tanfolyam sorozatot Renate Wennekes (a módszer kidolgozója) megbízásából egy osztrák és egy német kolléga tartja német nyelven magyar tolmácsolással.

Az első 3 tanfolyam időpontja:

2023. november 10-12. Mozgás fejlődés

A mozgásfejlődés integrációja

Fedezd fel önmagad, miközben a születéstől négy éves korig megtapasztalod a mozgásfejlődésed. Ismerd fel, hogy milyen fontos a csecsemőknek és kisgyermeknek hogy elegendő lehetőségük legyen a természetes mozgáshoz.

Tapasztald meg, hogy a fejlődési folyamatok hogyan befolyásolják az életünket, és az életfogytig tanulást, hogy miért kell a gyerekeknek több hónapon át mászni, mielőtt járni kezdenének, és ez hogyan függ össze a tanulással, írással, számolással az iskolában és az életben.

Hozd balanszba a saját mozgásfejlődésed, és fedezz fel lehetőségeket a fejlődéshez, és az életfogytig tanuláshoz. Támogasd a gyerekeket és a felnőtteket, akiknek kihívás a megfelelő testtartás, mozgás, vagy tanulás.

Ez a tanfolyam fontos ismereteket ad a Brain Gym gyakorlatok hátteréről, és válaszható modul a Brain Gym oktató képzésben.

2024. március 1-3. Korai gyermekkori reflexek

A primitívreflexek és reakciók integrációja

A reflexek az a fejődésünk alapkövei, és életünk végéig biztonságot adnak a kihívásokban, a fokozott teljesítmény, stressz és veszély idején. A kompetencia és kapcsolódás érzését nyújtják.

Érezd az primitívreflexeket a természet ajándékának, a túléléshez, és a mozgás finom beállításához a kapcsolataidban, érzelmeidben és gondolataidban.

Megélheted, hogyan befolyásolják és segítik a fejlődésünket s a képességeinket, és azt is, hogyan ébresztheted fel őket kineziológiai módszerekkel. Egy jól koordinált hétköznapon a rendelkezésedre állnak, a különleges teljesítményekben, vagy a meglepetés helyzetekben. A kineziológiai kísérésben, vagy balanszokban is nagy lehetőségeket kínálnak az elsődleges reflexek, a tanulás könnyítésében, és hogy a képességeket fejlessz ki egy új élethez.

A legtöbb primitívreflex az első életévben integrálódik. Sok iskolai nehézség, vagy az emberekkel történő kapcsolódás, vagy a teljesítmény problémája, a nem teljesen integrált reflexekre vezethetők vissza. Különösen az olvasásnál, írásnál, figyelemnél, valamint az érzelmi függőségnél, amikor kapaszkodunk a káros partneri viszonyba és félrecsúszásokba, amikből nem tanulunk semmit, látható ez legjobban. Legkésőbb az iskola kezdésig integrálódniuk kell ezeknek a reflexeknek.

Éld át a primitívreflexeket te magad is, és kísérd az embereket a reflexeik tapasztalásában, hogy egy új élet lehetőségét fejlesszék ki magukban.

2024. szeptember 27-29. Az érzékelés fejlődése

Az érzékek integrációja

Az érzékelés a kapu a környezethez. Ismerd fel ezen a tanfolyamon, hogy melyik „kapuid”vannak nyitva, és a többi érzéked hogyan tudod támogatni.

Mennyire tudatosan bánsz magaddal? Érzékeld magad az egyre erőteljesebb környezeti ingerek között. Sajnos az érzékszervi észlelésünk egyre gátoltabb. Ez mutatkozik többek között a magas zajérzékenységben is, félelmeknél a gyors fordulatok során, és állandó nyugtalanságban nyilvánul meg gyermekekben, és felnőttekben egyaránt.

Éld meg az utat az érzékszervi észlelésben, és erősödj meg abban, hogy te magad légy. Mind a 7 érzéket egyenként újból felfedezzük, és praktikus eszközöket kapunk ahhoz, hogy másoknak segítsünk abban, hogy megértsék a saját érzékelési problémájukat.

Tisztelettel kérlek Benneteket, hogy tájékoztassátok hallgatóitokat a továbbképzési lehetőségekről. Benneteket is és hallgatóitokat is szeretettel várjuk.

2024. november 1-3.  A nyelv és kézügyesség integrációja

2025. március 7-9.  Fogantatás és a döntés integrációja

 

2025. június 6-8. A várandóság és növekedés integrációja

2025. november 14-16. A születés és változás integrációja

Érdeklődés, előzetes regisztráció: koveszsuzsa@gmail.com

Az MKA az alapító okirat II/1/7. valamint a II/3/C. pontja alapján támogatja a hazai speciális kineziológus képzéseket. Ennek keretén belül a honlapján és elektronikus felületein a regisztrált oktatók képzéseit közzé teszi.

Azonban nem vállal felelősséget a képzést szervező tevékenységéért. A képzést szervező felelőssége, hogy az általa szervezett képzés a hazai jogszabályoknak megfeleljen.

Amennyiben úgy gondolja, hogy ezzel problémája van, akkor forduljon az MKA-hoz és a panaszát kivizsgáljuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!