LÁSS, NE CSAK NÉZZ!

LÁSS, NE CSAK NÉZZ!

Frankfurt, Európai Kineziológiai Szövetség Kongresszusán elhagzott előadás 2012-ben

Miután meghívást kaptam erre a konferenciára kedvenc témámról: a párkapcsolatokról szerettem volna beszélni érzékszerveink tükrében. Miután a kongresszus szervezői úgy döntöttek, hogy az előadás témája nem felel meg a rendezvény címének, elgondolkoztam. Magyarra fordítva eseményünk címe semmit nem jelent. Mégis mit jelenthet számomra a „minden érzékszervvel”. Nagyon sok kliens érkezik hozzám azzal a panasszal, hogy rohamosan romlik a látása. Tehát fókusz-pontomban megjelent a szem, a  LÁTÁS!

Elővettem azon klienseim anyagát, akik ezzel a problémával fordultak hozzám. S most szeretném Önökkel megosztani, hogy milyen okok vezettek látásuk romlásához!

Azt mondják, a szem a lélek tükre, a fény. /A Nap a fény és a Hold a lélek tükre/ A szem a hatodik csakra /ádnyá-csakra/: a második arc. Témája a külvilág benyomásait beengedni, az érzéseket és hangulatokat kiengedni, meglátni magunkat és a világot.

Mit „csinál” a szem? NÉZ.

Nézi a tájat, az embereket, tárgyakat, stb.

S az, hogy LÁT-e, az agyunkban lejátszódó folyamatoktól függ.

S mit NÉZ az ember?

Például egy másik embert.

S mit LÁT?

Egy indivídumot, egy személyiséget, egy szimpatikus vagy ellenszenves személyt. NÉZI az arcát, s LÁTJA a vonásait, a személyiségjegyeit. A NÉZÉS tárgya objektív, s hogy mit LÁTUNK, az szubjektív.

S metafórikusan?

Ha befelé fordulok, magamba nézek, MEGLÁTOM önmagam. MEGLÁTOM saját valós lényemet. BELÁTOM a hibáimat, a tévedéseimet.

RÁLÁTOK a dolgokra, mint egy repülőről a tájra.

S ha nem akarom MEGLÁTNI azt, amit nézek, elromlik a LÁTÁSOM, nem látok olvasni, nem látom a telefonomon a számokat, nem látok közelre.

S ami a legfontosabb: önmagamba. Vagy amit látok homályos, ködszerű, nem tudok kiigazodni benne. Csak TÁVOLBA LÁTOK. /hypermetropiac/

S ha kinézek az ablakon /kinézek a fejemből/ KILÁTOK, MEGLÁTOK másokat, s ha empatikus vagyok, BELELÁTOK, MEGLÁTOM a problémáit, az érzelmeit, ÁTLÁTOM a helyzetét, s a saját helyzetemet, s meglátom a tükröt a másikban.

S ha nézek előre, MEGLÁTOM a célomat, az utamat. ELLÁTOK földi utam végéig, s nem felejtem el, hogy minden út végén ott egy másik út….

S ha csak nézek előre, s ott minden összemosódott, nem látok a távolba, nem akarom valós fényében látni a világot, félek az élettől, a jövőtől, távolságot tartok, nem látok tovább az orrom hegyénél, nem látom a fától az erdőt.  Csak KÖZELRE LÁTOK. /myopia/

S ha már nem elég a szemüveg?

Szürke hályogot /katarakta/ növesztek, már semmit nem akarok látni, sem magamat, sem a közvetlen környezetemet, sem a világot. S mi segít? A BELÁTÁS a külső „éleslátás” helyett. Mit csinálok rosszul én, mi az a magatartás- vagy gondolkodásforma, amin változtatnom kell.

S ha csőlátóvá válok zöld hályogot /glaukóma/ növesztek. Nagy a nyomás a szememen az elfojtott érzelmi sebek miatt, a ki nem sírt könnyek miatt. Csak azt látjuk meg, amit akarunk, felrakjuk a szemellenzőt, hogy ne érjen több bántás, s fókuszunkban a fájdalmunk van: fájdalom helyett fájdalom.

S a segítség a RÁLÁTÁSBAN van, amikor más fókuszt választunk, elengedjük görcsös ragaszkodásunkat a félelemhez, bátran NÉZÜNK szembe életünkkel, és MEGLÁTJUK szépségeit.

S ha a látóideget /nervus opticus/ is megsértem, már a látható világot sem veszem észre, nem akarok BELÁTNI semmit, blokkolom a TISZTÁNLÁTÁSOMAT.

Azt gondolom, hogy a fenti problémákon mindenki a saját módszerével tud segíteni. Én több kineziológiai ág alkalmazásával kiváló eredményeket értem el: szemromlás megállt, nem volt szükség többet szemüvegre, stb. Az érzelmekkel elsősorban One Brain-nel dolgoztam, a látáson általában, illetve a túlfókuszáláson a Brain Gym-mel, a korlátozó gondolatokon pedig Stress Release-zel. S minden esetben az energiákat Touch for Health-szel egyensúlyoztam ki. (S netán valaki tanult LEAP-et, a látás neurológiai folyamataiban képes „rendet teremteni”.)

Köves Zsuzsanna előadásának anyaga

Támogasd Alapítványunkat!

Mivel alapítványként és nem egyesületként működünk, ezért nem kérünk tagdíjat. Céljaink megvalósításához azonban szükségünk van támogatásodra, amit külön kedvezményekkel honorálunk.

Ki lehet támogató tag?

  • Aki kineziológusként, vagy kineziológus oktatóként dolgozik, de egyenlőre nem szeretné magát minősíttetni.
  • Aki kineziológiai szolgáltatást vett, vagy szeretne igénybe venni.
  • Aki érdeklődik a kineziológia iránt akár mint ügyfél, akár mint tanuló.
  • Aki egyetért az Alapítvány céljaival és szeretné támogatni ezen célok megvalósulását.

Mit kap a támogató tag?

  • Hozzáférést a belső bloghoz, ahol kineziológiához kapcsolódó szakmai anyagok kerülnek megosztásra.
  • Az Alapítvány rendezvényeiből 10% kedvezményt.

A támogató tagsághoz IDE KATTINTVA TUDSZ REGISZTRÁLNI!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Megosztom a cikket

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email