VÁLLALKOZÓI ÉS JOGI ISMERETEK TERMÉSZETGYÓGYÁSZOKNAK

Legtöbb kineziológusnak, természetgyógyásznak problémát okoz a magánpraxis kialakítása, a vállalkozás elindítása. Ennek hátterében legtöbbször a jogi helyzet nem ismerete és a vállalkozói ismeretek hiánya áll. Ennek az igénynek a kielégítése érdekében indítjuk képzésünket.

A képzés egészségügyi szakdolgozóknak (63/2011. (XI.29.) NEFMI rendelet 1. melléklete szerinti célcsoport: természetgyógyász), szabadon választott elméleti továbbképzésként 20 pontot érő továbbképzés.

Nyilvántartási szám: SZTK-A-026379/2017

A képzés tematikája

1. Természetgyógyász etikája

Ea.: Varsányi Péter (pszichológus, természetgyógyász)

A természetgyógyászat etikai kérdései: jogszabályi előírásokból levezethető etikai szabályok. A természetgyógyászati tevékenység tanácsadási jellegéből adódó etikai kérdések (terapeuta-kliens viszony, hitelesség, FNE). A természetgyógyászati tevékenység pszichológiai aspektusából adódó etikai kérdések (a terapeuta személyisége, motivációi, stb.). A természetgyógyászati tevékenység spirituális aspektusából adódó etikai kérdések (terapeuta-kliens viszony változása, stigmatizácó, guruszerep, kompetenciahatárok). A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltetett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

2. Családjogi ismeretek

Ea.: Dr. Tóthné Dr. Bicskei Beatrix (Jogász, ny. bíró)

A hatályos Polgári Törvénykönyv szabályai a családjogban. Ki, mit tudhat meg családtagja problémáiról. Korlátozottan cselekvőképes, cselekvőképtelen személyek jogai. Titoktartás a családban. Gyermekelhelyezés, szülői felügyelet kérdései. Szülőtartás. Házassági és élettársi szerződés. Ezek a témák a természetgyógyásznál is felmerülő kérdések lehetnek. Sokszor a kliensek problémáinak a hátterében állhat tanácstalanság és tehetetlenség e témában. Az előadás célja, hogy a természetgyógyász is rendelkezzen alapvető ismeretekkel a kérdésben. A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltetett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

3. Gyermekjogi ismeretek

Ea.: Dr. Tóthné Dr. Bicskei Beatrix (Jogász, ny. bíró)

A hatályos Polgári Törvénykönyv szabályai a gyermekjogban. A gyermekek jogai: nemzetközi szerződések, Családjogi könyv, gyerekjogi karta, a gyermekekre vonatkozó törvények. Ezek a témák a természetgyógyász kezelések során is felmerülő kérdések lehetnek. Az előadás célja, hogy a természetgyógyász is rendelkezzen alapvető ismeretekkel a gyermekek kezelésével kapcsolatos kérdésben. A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltetett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

4. Vállalkozói alapismeretek

Ea.: Gál Attila Attila (Kineziológus szakértő, marketing-, reklám menedzser)

Az előadás röviden összefoglalja azokat az alapismereteket, amelyek a természetgyógyászati praxis megbízható és gazdaságilag megalapozott működéséhez szükségesek.

  • Vállalkozói formák
  • Költségmenedzsment, árképzés
  • Üzleti terv készítésének módszere, jelentősége
  • Kapcsolódó jogszabályok
  • Vállalkozó tulajdonságai, azaz milyen erősségeket érdemes fejleszteni

A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltetett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

5. Adózási ismeretek természetgyógyászoknak

Ea.: Dr. Király László György (Közgazdász, adószakértő, címzetes egyetemi docens)

A közterhek rendszere Magyarországon. Központi adók: Jövedelemadók (TAO, SZJA),  Forgalmi adó (ÁFA),   Egyéb adók (cégautóadó, termékdíjak stb.).

Foglalkoztatással kapcsolatos közterhek: Járulékok (nyugdíjbiztosítás, egészségbiztosítás, munkaerő-piaci), Munkaadói hozzájárulások (szocho, szkhj), Munkavállalói hozzájárulások. Helyi adók, Iparűzési adó, Egyéb helyi adók (kommunális adó, gépjárműadó).

Gyakorlati tudnivalók: Adóalanyiság, adókötelezettség. Hogyan keletkezik az adóalanyiság (bejelentkezés, adószám).  Legfontosabb adókötelezettségek (nyilvántartási kötelezettség, számla és nyugtaadási kötelezettség, bizonylatok megőrzésének kötelezettsége, bevallási kötelezettség, adófizetési kötelezettség). Kötelezettségek (avagy hogyan válasszunk könyvelőt).  Számvitel, könyvelés – folyamatos feladat!  Adóbevallások.  Éves zárás, beszámolókészítés. Adóhatóságok. Adófolyószámla. Hogyan zajlik egy adóvizsgálat (megbízólevél, jegyzőkönyv, határozat). Fontos: a felelősség a vállalkozóé!

A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltetett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

A képzés időpontja: 2018. március 27.

Időtartam: 09.00 – 17.00 óra

Részvételi díja: 12 000.-

MKA regisztrált tagoknak: 10 000.-

Helyszín: Budapest, az MKA székhelye

Jelentkezési határidő: 2018. március 14.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara budapesti tagjaik részére lehetővé teszi a díjmentes továbbképzés elvégzését.

Ennek érdekében a TAGNAK kell pályáznia a Budapestiek az Egészségügyi Szakdolgozókért Alapítványnál.

Részletek: http://www.meszk.hu/hirek.aspx?nid=28070&cid=343#28070

A pályázathoz szükséges felhívás INNEN LETÖLTHETŐ! Majd klikk jobb egérgomb és mentés másként.

Add le jelentkezésed most a továbbképzésre, hogy helyed biztosítani tudjad. A létszám korlátozott!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.