Szupervízió

szupervízió az egyik leghatékonyabb szakmai személyiségfejlesztő módszer a szociális, pedagógiai, profit és nonprofit területen. Célja a hivatásbeli személyiség kompetencia fejlesztése.

A szupervízió nem felügyeletet, nem ellenőrzést jelent, hanem egy tanulási folyamat a személyes tapasztalat szakmai és/vagy személyes kontextusában. A szupervízió eszköztára az alkalmazott pszichológia és a pszichoterápia módszerei közül integrálódnak, tiszteletben tartva a kompetenciahatárokat és kereteket.

A szupervízió egy tanácsadási munkaforma. „… a szakmai személyiségre irányul. Míg a szupervízió a hivatását művelő személy saját személyiségerőit és működőképességének megőrzését szolgálja…” (Bagdy, 2009)

Két megközelítés szerint:

  • „A szupervízió módszeresen strukturált tanulási folyamat, amely a szupervizált szakmai tapasztalatára reflektál, a szupervizor a folyamat kereteiért felelős, a szupervizált pedig a tanulási céljáért.”
  • A szupervízió olyan speciális szakmai személyiségfejlesztő módszer, amelynek alkalmazása nélkülözhetetlen a segítő foglalkozásúak – köztük a kineziológia területen dolgozó szakemberek – hivatásgondozásában, saját mentálhigiénéjében, szakmai továbbképzésében és munkájának minőségbiztosításában.

A szupervízió célja tehát a szakmai kompetencia növelése, a kooperáció és a hatékonyság fejlesztése, a kiégés (burnout) megelőzése. Elősegíti az intervenciós lehetőségek tudatosítását, és támogatja a kapcsolatok és munkaköri rendszerek hatékony együttműködését. A szupervíziós ülések csoportos vagy egyéni formában is történhetnek.

Alapítványunknál a csoportos szupervízós üléseket szervezünk annak érdekében, hogy a kineziológus szakemberek saját kompetenciáikat fejleszteni tudják.

Felhasznált irodalom:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szuperv%C3%ADzió

Gyakorló kineziolgusoknak tervezünk szupervíziós alkalmakat.

ONLINE SZUPERVÍZIÓ

Témák: esetfeldolgozások, továbbképzés, a segítő mentálhigiénéje, kiégés megelőzése

Szupervíziót vezeti: Ugrin Erzsébet szupervizor

Időpontok 2023-ban:

június 20.

16.00 -19.00 óráig

ONLINE (Zoom rendszerén keresztül)

Részvételi díj:

Regisztrált tagoknak, támogatóknak:  4.500.-Ft

Részvételi díj nem MKA tagoknak: 5.000.-Ft

Jelenléti szupervízió:
A jelenlegi kiszámíthatatlan helyzet miatt egyenlőre nem tervezzük.
Helyszín: 1095 Budapest. Soroksári út 38-40. I.12/a. 

A korlátozott létszám miatt kérlek, ha jönni szeretnél, előre jelezd. Köszönjük megértéseteket!

Részvételi díj:

Regisztrált tagoknak, támogatóknak:

Részvételi díj nem MKA tagoknak:

Amennyiben érdekel a lehetőség, akkor jelezd a lenti űrlapon.

Egy-egy alkalommal 10-12 fő tud résztvenni. Ezért fontos, hogy időben foglald le a helyed, mert 12 fő után zárjuk az adott dátum időpontját!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.