Állásfoglalás

állásfoglalás1

Az alábbi „kommentet” kaptuk Anastazya levelének továbbításával: „A magyar kineziológusok váljanak le az amerikai pénzkeresőkről, maradjanak gyógyítók. Ezt az egész kinez társadalomnak ajánlom. A maffia akkor veszti el hatalmát, mikor senki sem tejel. soha nem jutna eszembe kérni a gyógyítómtól a diplomáját. Odaadom a bizalma neki, bánjon vele gondosan.   Ember legyen ne papírkosár. Lázadjatok, pereljetek, fogjatok össze.”

Természetesen névtelenül. Mint tudjuk, a kineziológia egy FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI MODELL, s mint ilyen a kineziológus vállalja véleményét.

Az MKA Kuratóriuma nevében teljes mértékben elhatárolódunk attól a -kollégának nem nevezhető- névtelen mocskolódótól, aki a fenti sorokat írta. Ezeket a csodálatos módszereket (amiket összefoglaló néven Speciális Kineziológiai ágaknak nevezünk) kiváló AMERIKAI (és más nemzetiségű) EMBEREK dolgozták ki, nekik HÁLÁVAL ÉS KÖSZÖNETTEL TARTOZUNK ezért a csodáért.

Az a minimális összeg (royalty, magyarul jogdíj), amivel hozzájárulunk a módszerek további kutatásaihoz, a rendszerek működéséhez, nem fedi le azt a munkát, amit a módszerek terjesztéséért tesznek. A hiteles kineziológust onnan tudjuk megkülönböztetni a kuruzslóktól, hogy ellenőrizhető és hiteles, folyamatosan képzi és továbbképzi magát.

S ezt a HIVATALOSAN megszerzett SZAKMAI TANÚSÍTVÁNY (Certificate) igazolja akkor is ha kérik, akkor is ha nem. Ezt a szakmai tanúsítványt az adott Speciális Kineziológiai rendszer hivatalos (licence-vel rendelkező) oktatója adja ki a tanfolyam elvégzését követően. Az oktató pedig a képzésben résztvevő után jogdíjat fizet. A komment írója tévedésben van mind a gyógyítást, mind a leválást illetően. Egyik rendszer sem gyógyít. Egyik rendszerről sem lehet leválni, mivel akkor megtagadom a szakmám és abban a pillanatban már nem vagyok hiteles kineziológus, segítő az adott szakmaterületen, amivel dolgozom. Ráadásul a kineziológia, mint szakma is elveszíti a hitelét a hasonló jellegű megnyilvánulásoktól.  Számunkra értelmezhetetlen a komment, de az világos, hogy az illető nincs tisztában a szakmával, az alapvető etikai normákkal és a segítő kapcsolat működésének lényegével sem.

Mindenkit, aki valamilyen Speciális Kineziológiai rendszert tanul (Brain Gym, TFH, TIOC, LEAP, Wellness Kineziológia stb.) arra biztatunk, hogy legyen tisztában az adott rendszer szakmai, etikai követelményeivel (lásd MKA honlapja), képezze és továbbképezze magát annak érdekében, hogy hatékonyan, magas szakmai színvonalon tudja képviselni módszerét és önmagát. Abban fogjunk össze, hogy az általunk szeretett és alkalmazott kineziológiai módszereket hitelesen, magas szakmai színvonalon képviseljük.

az MKA kuratóriuma

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Megosztom a cikket

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email