Balin jártunk!

Mint már a FB-ról biztosan tudjátok, hogy az MKA kuratóriumi vezetősége résztvett Balin az IKC konferenciáján. Sokat dolgoztunk kint, de megérte: a hallgatóság (és az előadók) nagy része ígéretet tett arra, hogy Budapestre is ellátogatnak 2021-ben. (Ebben nagy része volt Köves Zsuzsa nagysikerű előadásának is.)

Kiemelnénk pár előadást a konferencia előadásai közül.

Hugo Tobar Az izmok kiegyensúlyozása a csakrákon keresztül c. előadásában egy gyakorlati technikát mutatott arra, hogy pl. egy Touch For Health (TFH) balanszban miként tudjuk az izmokat a csakrák kiegyensúlyozásával balanszba hozni. „A csakrák ugyan úgy, mint a meridiánok, részei az ember energetikai anatómiájának és így alkalmazhatóak arra, hogy kiegyensúlyozzuk rajtuk keresztül is az izmokat.” – mondta bevezetőben Hugo, majd tartott erről egy bemutatót, amit a hallgatóság is megtanulhatott egy mini workshop keretében. Erről egy részletesebb cikket a tagjaink részére el fogunk készíteni. A zárt oldalon lesz elérhető.

Matthew Thie 23 egyszerű fájdalomcsillapító technikát mutatott meg a TFH-ból a fájdalom kontrollálására, csillapítására. A 14 izomtánc és a TFH-ban tanított fájdalomcsillapító technikákon kívül beszélt a fájdalom átkeretezéséről is. Tegyük fel magunknak a kérdést: „Mit csinálok, ha nincs ez a fájdalmam? Mit akarok a fájdalom helyett?” Ezek a kérdések segíthetnek átkeretezni a figyelem fókuszát a fájdalomról a cél felé.

Brian Haraga kanadai kineziológus Berry’s body management c. előadásában egy olyan módszert mutatott be a gyakorlatban, ami szervekkel, koponyacsontokkal, keresztirányú átkapcsolással és még nagyon sok fizikai struktúra kiegyensúlyozásával dolgozik. 

Brian már bejelentkezett előadónak a 2021-es konferenciára, így hallhatjuk őt Budapesten is.

Összesen 27 előadót hallhattunk. Érdekes és inspiráló volt a nyitottság, az érdeklődés, a felszabadult, elfogadó légkör és a sok mosolygós tekintet. 

Külön öröm volt számunkra, hogy első alkalom volt, hogy egy kisebb magyar csoport is képviselte magát a konferencián.

Reméljük, hogy felkeltettük érdeklődéseteket a 2021-ben, Budapesten tartandó világkonferencia iránt. Várunk minden érdeklődőt nagy szeretettel, de reméljük, hogy közben a 2020-as Szakmai napunkon is találkozunk!

Kövesd a 2021-es IKC konferencia híreit a kongresszus honlapján, ami jelenleg még szerkesztés alatt van, de már most is feliratkozhatsz, ha szeretnél a részletekről rendszeres tájékoztatást kapni: https://kinesiologyconference-hungary2021.com

Gál Attila