Újdonságok a Kineziológiában:

HIDRATÁCIÓ

Philip Rafferty – a Kinergetics módszer kidolgozója

A legtöbb ember azt hiszi, hogy ha iszik 2 liter vizet egy nap, akkor továbbra is fenntartja a tökéletes vízháztartását. Kutatásaimban azonban azt találtam, hogy sokkal fontosabb a vesék és mellékvesék stresszmentesítése.

Több száz kliensemen teszteltem a Touch for Health-ben tanult 42 izmot. Az esetek 90%-ban a lekapcsolt izmokat a Kinergetics vízháztartásra vonatkozó kineziológiai korrekcióival lehetett korrigálni.

Az izmok 90%-t a vesék, mellékvesék és az agyalapi mirigy korrekciójával újra egyensúlyba lehetett hozni.

A testben sok olyan terület van, amely szerepet játszik a test vízháztartás optimális szinten tartásában. A főbb területek a vese, a mellékvesék és az agyalapi mirigy. A leggyakoribb tettes a vesekéregben található hajszálér-gomolyagokban (glomerulus) keresendő, amelyek a vizet szűrik. Az egyensúlytalanság fő oka az hajszálér-gomolyagokban eltárolt érzelmi stressz. Ez a terület gyakran tárol el mély érzelmi feszültségeket.  Ezen érzelmek feltérképezése és kitisztítása hatással van az összes többi szervre és belső elválasztású mirigyre is. Az újra formázás lehetővé teszi számunkra, hogy a különböző test területeket is átvizsgáljuk, van-e jele a kiszáradásnak.

Az érgomolyagok formázási folyamata:

vese – vesekéreg – hajszálér-gomolyagok – hidratálás

A Kinergetics kineziológiai kutatások kimutatták, hogy a korábban feszült állkapocs izmokat sikerült ezzel a módszerrel megnyugtatni. Én azt feltételeztem, hogy a feszült állkapocs izmok nyugtatásával a hidratáció javulhat. A feltételezésem hamarosan beigazolódott.

Az állkapocs izmok kiegyensúlyozása javítja a hidratációt és a kiegyensúlyozott hidratálás javítja a T.M.J-t (Temporomandibular Joint Disorder  – TMJ – ez a feszes állkapocs miatt kialakult kellemetlen tünet együttes gyűjtőneve.)

A vízháztartás és a TMJ kiegyensúlyozása visszaállítja az egyensúlyt a legtöbb izomáramkörben, még a túlstimulált, nehezen balanszírozható izmokban is, és elősegítheti a vízben oldódó vitaminok felszívódását. Egy hallgató a melbourne-i előadáson azonnal halvány piros bőrszínt vett fel, minekután bevette a B vitamint,  amit már évek óta szedett, hatás nélkül. Először tapasztalta meg a niacin „bombát”, mert a hidratációját ezen az előadáson kiegyensúlyoztam és ezáltal be tudott épülni a B3 vitamin.

  • A szájszárazság az extrém kiszáradás utolsó külső jele.
  • A krónikus fájdalmak a krónikus kiszáradás jelei.

Ezek a megállapítások a «A test vízért kiált » című könyvből valók, melyet Dr. Batmanghelidj írt.

Hogyan tesztelhetjük a kiszáradást a kineziológia módszerével?

Korábban ezt hajhúzással tettük. A saját megfigyeléseim azt mutatták, hogy ez csak akkor pontos, ha az ügyfél 1/3 pint de maximum 1 pint (1 pint = 4,73 dl) mértékig dehidratált. Tehát ha az ügyfél több, mint 1 pint mértékben dehidratált, akkor az agy nem tudja pontosan megmondani, hogy dehidratált-e a szervezet (a hajhúzás teszt alapján), mert már maga is kiszáradt állapotban van.

Néhány kineziológiai ág újfajta rendszereket dolgozott ki a dehidratáció megállapítására, melyek messze túlmutatnak a hajhúzáson.

A balansz menetét és a teljes cikket regisztrált és támogató tagjaink

tudják letölteni, bejelentkezést követően.

Támogasd Alapítványunkat!

Mivel alapítványként és nem egyesületként működünk, ezért nem kérünk tagdíjat. Céljaink megvalósításához azonban szükségünk van támogatásodra, amit külön kedvezményekkel honorálunk.

Ki lehet támogató tag?

  • Aki kineziológusként, vagy kineziológus oktatóként dolgozik, de egyenlőre nem szeretné magát minősíttetni.
  • Aki kineziológiai szolgáltatást vett, vagy szeretne igénybe venni.
  • Aki érdeklődik a kineziológia iránt akár mint ügyfél, akár mint tanuló.
  • Aki egyetért az Alapítvány céljaival és szeretné támogatni ezen célok megvalósulását.

Mit kap a támogató tag?

  • Hozzáférést a belső bloghoz, ahol kineziológiához kapcsolódó szakmai anyagok kerülnek megosztásra.
  • Az Alapítvány rendezvényeiből 10% kedvezményt.

A támogató tag hozzájárulása: 6000.-/év

Jogi személyek a támogatás mértékével csökkenthetik adójukat.

Bank név/name: K&H Bank Zrt.

Bank cím/address: 1095 Budapest, Lechner Ö. fasor 9

Bankszámla szám: 10400463-50526788-67741013

IBAN: HU65 1040 0463 5052 6788 6774 1013

SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB

Utalásnál írd be a neved a megjegyzés rovatba, és jelezd nekünk levélben a támogatásod, hogy ki tudjuk adni a megfelelő papírokat, valamint nyilvántartásba tudjunk venni.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük