Hogy dolgozzunk online?

Online munka

Kedves Kollégák!

Remélem, jól vagytok!

Csütörtöki klubjainkban többször beszéltünk már a pandémiás helyzet adta lehetőségekről.

Mi, a 3in1 konzultánsai és instruktorai állásfoglalást kaptunk Anastazya Wadától. Ebből szeretnék nektek szemezgetni, hiszen Anastazya alátámasztja azt a véleményt, amit mi is képviselünk, s fontosnak tartjuk, hogy mindannyian ugyanazon nézetek mentén dolgozzunk.

Elsősorban ezt a helyzetet érdemes önmagunk megsegítésére, önfejlesztésre használni. Ezért tartunk tematikus fórumokat, webináriumokat, ismétléseket, szupervíziókat.

Ahogy mi is,  használni tudjuk az online világ adta lehetőségeket. De hogyan?

„Ahogy az mindannyian tudjuk, a stressz beazonosítására, és a kiegyensúlyozás megtörténtének igazolására szolgáló izomtesztelés nélkül a One Brain® oldás nem valósul meg. Ugyanakkor ezekben a rendkívüli kihívásokkal járó időkben is hasznára lehetünk másoknak. Ha úgy döntesz, hogy a járvány ideje alatt kapcsolatban maradsz a hozzád forduló kliensekkel, ezt tedd tisztességgel, úgy, hogy a munka becsületét megőrizd.

Arra kérlek, hogy csak olyanoknak tedd ezt lehetővé, akik már korábban jártak nálad oldáson. Amikor velük beszélsz, ezt valamilyen videó-hívás keretében tedd, legyen az Skype, Zoom, vagy hasonló. Semmiképpen ne legyen ez egy telefonhívás, vagy valamilyen mobil app, mert a vizuális kontaktus fenntartása nagyon fontos a gyakorlatok követése szempontjából.”

Ezt azzal egészíteném ki, hogy izomteszt nélkül egy kineziológiai oldás vagy balansz sincs. Kivételt képez a Brain Gym noticinges (tehát izomteszt nélküli) balansz, de ebben az esetben is fontos a rendszer szabályainak pontos betartása.

Továbbá igen fontos a pontos tájékoztatás: milyen rendszerrel dolgozom, mit fogok csinálni. Ebben az online világban még hangsúlyozottabb az etikai előírások betartása. S mivel nem használunk izomtesztet, javaslom, hogy inkább stresszoldásnak nevezzük x kineziológiai ág használatával.

S amit minden alkalommal elmondok, idézek Anastazyától:

„A  One Brain munka filozófiájának alapja, hogy:

• Nem terápiás módszer, hanem egy tanító/nevelő/fejlesztő módszer
  • A kliens által vezetve, értő meghallgatással, feltáró kérdésekkel.
  • Az önmagunkért vállalt felelősség, aminek alapja, hogy az összes résztvevő számára a legjobb legyen.

A One Brain nem beszédterápia, és nem coaching. Nem egy pszichológia modell. Különösen fontos emlékeztetni a klienseinket, hogy a jogi és etikai kereteinket betartjuk.”

Instruktorok számára már megírtuk, hogy a fennálló rendelet értelmében semmilyen tanfolyamot nem lehet tartani személyes részvétellel. Mi a szinten tartásért elméleti ismétlő órákat tartunk. Ezeken a részvétel ingyenes. Vagy ha a webinárium olyan témát érint, ami valamelyik tanfolyam elméleti anyaga, a részvételi díjat majdan a tanfolyam díjából le lehet vonni.

Anastazya is ezt támasztja alá:

„Természetesen a tanfolyamok megtartása nem lehetséges, mivel a kineziológia olyan ágát oktatjuk, ahol a hallgatóknak megtanítjuk az izomtesztelés mikéntjét, és ahol tesztelőként és tesztalanyként, izomteszteléssel állapítjuk meg a stressz tényét és azt, hogy megtörtént a kiegyensúlyozás.” ” Az instruktorok javasolhatják, hogy a résztvevők anyagilag járuljanak hozzá az on-line program megtartásához. Ezt a hozzájárulást aztán később beszámítják a következő tanfolyam árába, illetve bármilyen tanfolyam árába, amit a hallgató az instruktorral végez. Mindaddig, míg a gyakorlások lényegében ingyenesek maradnak, minden érdeklődő hallgató, függetlenül attól, hogy a jelen helyzetben tud-e fizetni érte, vagy sem, érezni fogja a törődést. Ez “fair” hozzáállás, minden résztvevő számára megteremti a lehetőséget, felelősséggel, a hiány helyett a lehetőségből kiindulva.”

Ismételten kihangsúlyozom, hogy Alapítványunk tagjainak különösképpen fontos, hogy példamutatóan álljanak ki az érdeklődők felé. S ebben a munkanélküli időben is a kineziológia szellemiségének megfelelően éljenek!

Köves Zsuzsanna

Támogasd Alapítványunkat!

Mivel alapítványként és nem egyesületként működünk, ezért nem kérünk tagdíjat. Céljaink megvalósításához azonban szükségünk van támogatásodra, amit külön kedvezményekkel honorálunk.

Ki lehet támogató tag?

• Aki kineziológusként, vagy kineziológus oktatóként dolgozik, de egyenlőre nem szeretné magát minősíttetni.
  • Aki kineziológiai szolgáltatást vett, vagy szeretne igénybe venni.
  • Aki érdeklődik a kineziológia iránt akár mint ügyfél, akár mint tanuló.
  • Aki egyetért az Alapítvány céljaival és szeretné támogatni ezen célok megvalósulását.

Mit kap a támogató tag?

• Hozzáférést a belső bloghoz, ahol kineziológiához kapcsolódó szakmai anyagok kerülnek megosztásra.
  • Az Alapítvány rendezvényeiből 10% kedvezményt.

A támogató tagsághoz IDE KATTINTVA TUDSZ REGISZTRÁLNI! Amennyiben taggá szeretnél válni, akkor OLVASD EL A TAGSÁG FELTÉTELEIT ÉS REGISZTRÁLJ!