Nemzetközi Kineziológiai Kongresszus

AT PEACE KINESIOLOGY WORLDWIDE CONGRESS

Kedves Kollégák – Kedves Barátaim!

BESZÁMOLÓ A 2022. AUGUSZTUS 18-21-IG MEGTARTOTT KINEZIOLÓGIAI VILÁGKONGRESSZUSRÓL

 

Szubjektív beszámoló:

Rendezvényünket sikeresnek minősítettük. Mind a szóbeli, mind az írásos visszajelzések is igen pozitívak voltak. A helyszín, a szállodai szolgáltatások rendben voltak. (Probléma a videó felvételekkel volt. Utólag derült ki, hogy 3 előadóról nem készült felvétel. Ez pótolhatatlan veszteség mindannyiunk számára. A videón a prezentációkkal, a külön készült hanganyaggal, fotókkal igyekszünk pótolni a hiányt.)  A konferencia körüli rendezvények is sikeresek voltak. (parlament látogatás, dunai hajózás, koncert, záró party.) És természetesen az egész kongresszus lebonyolításával sem volt nagyobb probléma. Külön köszönet a fordítóknak, tolmácsoknak, akik erejükön felül teljesítettek. (Thierryt 2 nyelvre fordította Erdős Edina, Polgár Krisztina pedig a prezentáció előtt értesült arról, hogy Sinji megváltoztatta az előadását.) Kiadványunk szerkesztőjének külön elismerésünk, pro bono munkájának eredménye a kiváló minőségű Kézikönyv. Segítőink is derekasan kivették részüket a munkából. Idejüket és pénztárcájukat sem kímélve segítették munkánkat. Az MKA Kuratóriumának tagjai 2020-tól folyamatosan dolgoztak –eredményesen- a rendezvény sikeréért.

Külön öröm volt számunkra, hogy Köves Zsuzsannát sok éves elkötelezett munkájáért az IKC kitüntetésben részesítette.

Az előadások közül 2 speaker váltott ki vihart. (Sinji és Kenichi) Több külföldi résztvevő javasolta, hogy a videóról töröljük Sinji prezentációját, sőt kérik az IKC-t, hogy ne fogadják előadóként a következendő konferenciákon. Ger-rel történt egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy a videón fenn hagyjuk az előadásukat, ez történt, nem változtatunk, ezt tartjuk etikusnak.

A várakozást felülmúlta a megjelentek száma. Öröm volt látni, hogy a pandémia és a közelben dúló háború sem akadályozta meg, hogy különböző országokból ennyien érkeztek. Igen erősen érdemes azon elgondolkozni, hogy a magyar kollégák miért maradtak távol egy olyan rendezvényről, ami a szakmai fejlődésüket biztosította, helybe jöttek a különböző országok előadói, lehetőséget kaptak a kapcsolatépítésre, stb. Az időpont 3 éve ismeretes volt, részletfizetés is rendelkezésre állt, minden fórumon 3 éve folyamatosan tájékoztattuk a lehetőségről a kollégákat.

Objektív részletek:

A konferenciára összesen 141 fő regisztrált, ebből 128 fő volt jelen. (5 fő betegség, illetve vízum probléma miatt mondta le a részvételt. A többiek nem jeleztek semmit.)

Ebből 66 fő magyar résztvevő volt az alábbi megoszlásban:

–        A teljes rendezvényen részt vett: 26 fő

–        Csak 1-1 napon vett részt: 13 fő

–        Csak Terry Webb tréningjére jött: 9 fő

–        STAFF: 18 fő (tolmácsok, technikusok, segítők)

A külföldi résztvevők száma 62 fő volt az alábbi országokból: Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Belgium, Anglia, Írország, Lengyelország, Szlovénia, Ukrajna, Dánia, Svédország, Norvégia, India, Japán, USA, Kanada, Ausztrália, Indonézia, Dél-Afrika. (Ukrajnából a férfi kollegák a hadkötelezettség miatt nem hagyhatták el országukat, az orosz kollégák pedig nem kaptak vízumot.)

–        A teljes rendezvényen részt vett: 43 fő

–        Csak 1-2-3 napon vett részt: 19 fő

A    konferenciánk mérlege minimális pozitív egyenleggel zárult. Amennyiben szponzoraink nem támogatták volna az MKA-t, erősen ráfizetéses lett volna rendezvényünk. Ezért hála és köszönet mindenkinek, aki pénzzel vagy egyéb tárgyi adománnyal hozzájárult rendezvényünk sikeréhez. S köszönet azoknak, akik itt voltak, s együtt ünnepeltek velünk, akiknek ugyanolyan fontos a szakmai fejlődés, mint nekünk.

Rendezvényünkkel ismételten sikerült öregbítenünk Magyarország hírnevét a világban.

Köves Zsuzsanna

a kuratórium elnöke

Kedves Kollégák – Kedves Barátaim!

2001-ben léptünk ki először a nyilvánosság elé:

2001 augusztusában kopogtattunk (KNOCK) a kineziológus világ kapuján.

Munkám eredményeként 2011 augusztusában egységbe (ONENESS) hívtam kollégáimat, s ez meg is született ezen a nagy örömünnepen.

S most? 2022 augusztusában békében (AT PEACE) szeretnénk élni, dolgozni:

elsősorban önmagunkkal.

S a klienseinket segíteni abban, hogy békére leljenek önmagukban, (hiszen minden kineziológiai ág azon dolgozik, hogy létrejöjjön a testi-lelki-szellemi egyensúly).

S a saját változásunk biztosítja a békét kollegáink között….. (ha személyes ökológiánk egyensúlyban van, képesek vagyunk együttműködni egymással, tudjuk, hogy minden a mi javunkat szolgálja, a saját központunkban vagyunk, s ebből az egyensúlyi állapotból tudunk a másikhoz kapcsolódni, asszertíven kommunikálni.)

S klienseink változása hat környezetükre….. s ha mindannyian és egyre többen és többen dolgozunk (etikusan és magasan kvalifikálva), hatással a stresszmentes gondolkodásra, az önmagunkkal való gyengéd bánásra, ezzel hatunk a világra…..

AT

PACE     FRIEDEN    PAIX0    BÉKE    мир  MIR    ειρήνη    शांति        VREDE    perdamaian    síocháin    平和    和平    평화    spokój    PAZ

PEACE

Answerable        felelős

Tuned-in             ráhangolódó

Productive          eredményes

 Equality             egyenrangú

Aware                  tudatában lévő

Co-operative       együttműködő

Enthusiasm        lelkesedő

Ha FELELŐSSÉGET vállalunk önmagunkért, gondolkodásunkért, érzéseinkért, cselekedeteinkért, azért is, amit másokban kiváltunk,

Ha RÁ TUDUNK HANGOLÓDNI saját belső lényünkre, s a világra,

Akkor EREDMÉNYESEK leszünk mikro és makro környezetünkben egyaránt,

EGYENRANGÚNAK érezzük magunkat mindenkivel és mindennel,

TUDATÁBAN vagyunk képességeinknek, látjuk, hogy mit miért teszünk, tudjuk helyünket a világban,

EGYÜTTMŰKÖDÜNK közvetlen és tágabb környezetünkkel egyaránt,

LELKESEDŐEN, életet igenlően, jelen életünket boldogan élve, céljainkért dolgozva vagyunk jelent a saját életünkben s a világban…..

AT PEACE/BÉKÉBEN

S rendezvényünk erről szól: mit teszünk mi a BÉKÉÉRT/ FOR PEACE…..

SZERETETTEL VÁRUNK!

Gyere, fogjunk össze, hiszen összetartozunk, egy családhoz tartozunk: a kineziológusok nagy családjához! Egyesítsük erőinket, növeljük együtt a világ rezgésszintjét önmagunkért, gyerekeinkért, unokáinkért, az emberekért!

Demonstráljunk a konferencián együtt, egymásért, a békéért….. BÉKÉBEN…..

Legyél részese ünnepünknek!

Találkozzunk 2022. augusztus 18-án Budapesten!

Köves Zsuzsanna

az MKA kuratóriumának elnöke, a kongresszus igazgatója

A kongresszus időpontja:

2022. augusztus 18-21.

Írd be mar most a naptáradba, hogy biztos szabad legyél és ott lehess ezen a rendkívüli rendezvényen!