Jelenléti oktatás

mit tegyek

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kapazl1l’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

Kedves Oktató Kollegák,

Jó hír!

Megjelent a Kormány 234/2020. (V. 26.) Korm. rendelete, melynek értelmében a holnapi naptól ismét lehet kontakórás képzéseket tartani és vizsgát szervezni a járványügyi szabályok betartásával.

A lényeg: . „1. § (1)  a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: Fktv.) 2. § 8. pontja szerinti kontaktórás képzés a járványügyi szabályok betartásával szervezhető.

(2) A képzés során a képzés szervezője, felelős a járványügyi szabályok által előírt óvintézkedések teljes körű megtartásáért és a veszélyhelyzettel összefüggésben megtett intézkedések, meghozott határozatok jegyzőkönyvben történő rögzítéséért.

(3) A kontaktórás képzésben és a vizsgabizottság munkájában nem vehet részt az, aki a 65. életévét betöltötte.”

A járványügyi szabályok még pontosan nem kerültek meghatározásra, de lehet igazodni az általános járványügyi szabályokhoz:

A betartandó  szabályok:

• A képzésen csak egészségesen lehet részt venni. Nyilatkozatot érdemes aláíratni a résztvevővel, amiben nyilatkoznia kell, hogy egészséges. EZ ugyan egyelőre nem előírás, csak a táboroknál, de szerintem jó, ha ráteszel egy mondatot a jelenlétire, amit egyébként is aláír és így a tájékoztatási kötelezettségednek is eleget tettél.
  • 1,5-2 méteres távolság. Az oktatóhelyedhez méretezd a létszámot.
  • Köhögés, tüsszentés etikett: zsepibe vagy könyékhajlatba.
  • Gyakori kézfertőtlenítés.
  • Szellőztetés.
  • Szájmaszk használata. Ezt sem írják kötelezően elő edzések és táborok esetén sem, de aki szeretné, annak lehetővé kell tenni.
  • A felesleges érintés kerülése (Ez kineziológiai képzésen elég nehéz, de a feleslegesnél többet nem érintsék egymást a résztvevők, majd utána kézmosás!).
  • Szemhez, archoz lehetőleg ne nyúljanak.
  • Étkezésnél is tartani kell a távolságot.

Jó néhány szabály csak a képzőre vonatkozik:

• kézfertőtlenítő a mosdóban,
  • fertőtlenítő takarítás,
  • oktatást az elején a szabályokról és ezt lehetőség szerint jegyzőkönyvezd is.

A higiénés szabályokat itt tudod követni: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus