Jelenléti oktatás

mit tegyek

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kapazl1l’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

Kedves Oktató Kollegák,

Jó hír!

Megjelent a Kormány 234/2020. (V. 26.) Korm. rendelete, melynek értelmében a holnapi naptól ismét lehet kontakórás képzéseket tartani és vizsgát szervezni a járványügyi szabályok betartásával.

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK20121.pdf

A lényeg: . „1. § (1)  a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: Fktv.) 2. § 8. pontja szerinti kontaktórás képzés a járványügyi szabályok betartásával szervezhető.

(2) A képzés során a képzés szervezője, felelős a járványügyi szabályok által előírt óvintézkedések teljes körű megtartásáért és a veszélyhelyzettel összefüggésben megtett intézkedések, meghozott határozatok jegyzőkönyvben történő rögzítéséért.

(3) A kontaktórás képzésben és a vizsgabizottság munkájában nem vehet részt az, aki a 65. életévét betöltötte.”

A járványügyi szabályok még pontosan nem kerültek meghatározásra, de lehet igazodni az általános járványügyi szabályokhoz:

A betartandó  szabályok:

 • A képzésen csak egészségesen lehet részt venni. Nyilatkozatot érdemes aláíratni a résztvevővel, amiben nyilatkoznia kell, hogy egészséges. EZ ugyan egyelőre nem előírás, csak a táboroknál, de szerintem jó, ha ráteszel egy mondatot a jelenlétire, amit egyébként is aláír és így a tájékoztatási kötelezettségednek is eleget tettél.
 • 1,5-2 méteres távolság. Az oktatóhelyedhez méretezd a létszámot.
 • Köhögés, tüsszentés etikett: zsepibe vagy könyékhajlatba.
 • Gyakori kézfertőtlenítés.
 • Szellőztetés.
 • Szájmaszk használata. Ezt sem írják kötelezően elő edzések és táborok esetén sem, de aki szeretné, annak lehetővé kell tenni.
 • A felesleges érintés kerülése (Ez kineziológiai képzésen elég nehéz, de a feleslegesnél többet nem érintsék egymást a résztvevők, majd utána kézmosás!).
 • Szemhez, archoz lehetőleg ne nyúljanak.
 • Étkezésnél is tartani kell a távolságot.

Jó néhány szabály csak a képzőre vonatkozik:

 • kézfertőtlenítő a mosdóban,
 • fertőtlenítő takarítás,
 • oktatást az elején a szabályokról és ezt lehetőség szerint jegyzőkönyvezd is.

A higiénés szabályokat itt tudod követni: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Megosztom a cikket

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email