LEAP (Life Enhancement Acupressure Protocols) – agyintegráció & stressz

leap

A LEAP – agyintegráció egy haladó, speciális kineziológiai technika, mellyel sejtszinten szüntethetők meg azok a neurológiai blokkok, melyek megakadályozzák az egyes agyterületek elérhetőségét és együttműködését, azaz gátolják az integrált agyműködést. A LEAP egy energetikai-kineziológiai módszer, ami azt jelenti, hogy akupunktúrás pontok érintésével tudjuk „megcélozni” az agyterületeket, ellenőrizni a gátoltságukat és oldani az így feltárt blokkokat.

charles krebs

Dr. Charles Krebs személyes története: baleset, gyógyulás és a találkozás…

A módszer megálmodója, Dr. Charles T. Krebs, széleskörű tudományos és terápiás háttérrel rendelkezik. Hosszú ideig dolgozott több tudományterületen is kutatóként és oktatóként az USA-ban és Ausztráliában.

Az idegrendszerrel, anatómiával és élettannal kapcsolatos magas szintű tudása és személyes érintettsége okán megélt tapasztalatai adják az alapját kiemelkedő kineziológiai munkájának. Dr. Krebs egy baleset következményeként nagyon súlyos, neurológiai eredetű mozgásproblémákkal küzdött. Mélytengeri merülés közben un. „keszon betegség” („mélységi mámor”) lépett fel nála, majd a rosszul sikerült felszínre emelkedés miatt sérülés keletkezett a gerincvelőjében, és életveszélyes állapotba került. Több szerencsés véletlennek köszönhetően sikerült gyors orvosi segítséget kapnia és túlélte a balesetet, de a gerincvelő sérülése miatt deréktól lefelé lebénult. Hosszú kórházi rehabilitáció és rengeteg saját erőfeszítés után végül képes volt felállni. Állapotának további javítása érdekében kezdett speciális gyógyítókat és terapeutákat felkeresni, ekkor találkozott először a kineziológiával.

“Kipróbáltam mindenfajta komplementer medicinát… Chiropraktikát, masszázsokat, homeopátiát, akupunktúrát és többféle különleges gyógyító technikát, még a filippinó hitgyógyítást is, de mind közül a legfurcsább a kineziológia volt.”

A kineziológiai kezelés hatására (Dr Bruce Dewe és Joan Dewe a PKP -Professzionális Kineziológiai Praktikum- alapítóinak kezelése)  Dr. Krebs mozgása nagyon gyorsan és jelentősen javult. A terápia rendkívüli hatékonysága azonnal felkeltette érdeklődését. Kíváncsiságtól hajtva mélyedt el a módszer tanulásában és minden elérhető kineziológia-tanfolyamon részt vett, és maga is csatlakozott kutatásaikhoz.

Többek között az Alkalmazott Fiziológia megalkotójával, Richard Utt-tal dolgozott együtt. Emellett rengeteget tanult a keleti energetikai rendszerekről, a csakra-nádi rendszerről és a meridiánrendszerről. Közben tudós elméjével folyton azt kereste, hogy az adott módszer miért és milyen módon működik. Életének erről a szakaszáról, a kineziológiával való első találkozásáról és a LEAP létrejöttéről is beszél ebben a videóban (angolul): Charles T. Krebs about his work – Energy Kinesiology

Írta: Schuszter Ildikó A teljes cikk itt olvasható el.