MKA 5. Szakmai nap összefoglaló

Szakmai nap

A szakmai napról, konferenciáról

Már nagyon vártam, hogy 2021-ben Magyarországon lesz a kineziológia világtalálkozó, de aztán jött a csalódás, hogy csak 2022 augusztusában kerül megrendezésre, így borzasztóan örültem annak, hogy idén a szakmai napon részese lehettem egy mini találkozónak, a jövő évi kongresszus néhány résztvevőjével. A legtöbben olyan dolgokat adtak át az online térben, amit egy kis kreativitással akár használhatunk is rögtön a munkánkban. Másrészt pedig, szerintem azok, akik még nem mélyültek el a különböző kineziológiai irányzatok mélységeiben, azok betekintést nyerhettek, hogy mennyi lehetőség van a munkánkban, ha tovább képezzük magunkat.

Anne De-Wild módszerét az öt temperamentummal például bármely kineziológiai ágban lehet használni, hogy közelebb kerülhessünk a kliens témájához, és az ő szerepéhez az adott témában.

Marco Rado: a megvilágosodást hozza szerintem kínai meridián rendszer megértéséhez. Még nem hallottam senkit, aki ilyen logikusan és érthető módon el tudja magyarázni. Ahogy pedig ezt összehozta a megtermékenyítés utáni embrionális fejődés első időszakával, az számomra maga volt az AHA élmény.

Alexis Costello: bemutatta, hogy az izomtesztelést és a megtámasztó módot /vagy új, és jobbik nevén/ a megtartó módot milyen kreatívan lehet használni.

Adam Lehman: holografikus TFH-val újabb dimenziókat nyit meg a TFH használók előtt, hogy mélyebb célirányosabb és hatékonyabb oldásokat tudjanak elvégezni.

Wayne Topping: a szelénről és a magnéziumról még mindig tudott újat mondani. Legalábbis nekem. Ezeket az ismereteket nem csak a biokineziológiában, hanem az összes többi ágazatban fontos ismerni, és figyelembe venni, amikor a klienssel dolgozunk. Test, lélek szellem vagyunk, és a testtel is kell foglalkoznunk.

Ger Casey: nagyon kevés tudományos kísérlet folyik kineziológiai munkánk alátámasztásához, na ő pont egy ilyet hozott. Mindig használom az ÉSO-t de mostantól azt gondolom, hogy még jobban el tudom magyarázni a klienseimnek, hogy hogyan is működik, mi történik közben a testben, és hogy tudományos magyarázat is van rá. Biztos vagyok benne, hogy ezáltal ők is tudatosabban fogják majd használni. Mindent összesítve, nagyon élveztem az előadásokat, én személy szerint mindig rengeteg energiát kapok minden egyes tanfolyamtól, vagy ilyen szakmai naptól, azért is szeretek részt venni rajtuk.  Ajánlom mindenkinek, aki most nem tudott jelen lenni, hogy legalább egy napra jöjjön el jövőre az IKC nemzetközi konferenciára, Budapestre, hogy megtapasztalja azt az érzést, amikor a nagyoktól személyesen tanulhat. Garantálom, hogy ettől kezdve nem tudja majd abbahagyni a tanulást. Saját tapasztalatból mondom 🙂

Köszönöm a szervezőknek, Zsuzsának és Attilának a rengeteg munkát, és a tolmácsoknak: Krisztának, Anitának és Alexnek is a jól érthető tolmácsolást, és a slide fordításokat.

Ölelés Mindenkinek!

Madarászné Zügn Anita 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Megosztom a cikket

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email