Nemzetközi Kineziológiai Konferencia 2017

Nemzetközi Kineziológiai Konferencia 2017. Németország

Szeptember 30. és október 3. között Kirchzartenben került megrendezésre a Nemzetközi Kineziológiai Konferencia. Szervezői a 35 éves IAK (https://www.iak-freiburg.de/en/) a 30 éves DGAK (German Professional Assosiation for Kinesiology) és a 27 éves IKC (International Kinesiology College). A konferencián részt vett hazánk képviseletében Köves Zsuzsanna az MKA kuratóriumának elnöke és Gál Attila a MKA kuratórium tagja is.

A rendezvény helyszíne a német kineziológiai élet központjának számító Kurhause volt. Az impozáns épületben több helyszínen folytak az érdekes, kineziológusoknak újdonságokat tartalmazó előadások, bemutatók.

Pár előadás a teljesség igénye nélkül:

Amy Choi (Hong Kong) Bevezetés a Ming’s Mirror Method-ba

Amy 2015 óta alkalmazza a saját maga által kifejlesztett módszert, amit már több mint 6 éve fejleszt. Megfigyelte, hogy benne milyen érzéseket ébreszt a kliens sztorija. A történet elindít benne egy mozgás sorozatot, amivel visszatükrözi azt a történetet, amit a kliens hozott. Egy idő után bevonja a klienst is a mozgásba, ami során folyamatosan kommunikálnak egymással és tükrözik egymás mozgását. Fontos alapelv, hogy a jelen pillantban megélt élményekre kell reflektálni. Ehhez a terapeutának ki kell ürítenie az elméjét. A bemutató során érdekes volt látni, hogy a gyakorlatban milyen érzelmeket, változást tud egy-egy ilyen alkalom a felszínre hozni.

Günter Heffeld (Németország) az agykutatás újdonságairól tartott előadást.

Stuttgart-i intézetükben több kutatást végeztek pl. a zene hatásáról az agyműködésre, valamint az agy különböző állapotainak (alfa, béta, théta, delta) vizsgálatára is kiterjesztették megfigyeléseiket. Megtalálták azt a frekvenciát, ami harmonizálja az agyműködést (neuroaktív zene). Cikkét nemsokára olvashatják honlapunkon is.

Kenichi Ishimaru (Japán) a Gene Key Kinesiolgy-ról beszélt.

Kenichi módszere ötvözi a Touch For Health, a I Ching, az asztrológia és a hangvillák által keltett rezgések hatását. Ez az új eljárás a tapasztalatok szerint krónikus mentális és fizikai fájdalmak kezelésre kíválóan alkalmas. Segít betekinteni „sötét” oldalunkba annak érdekében, hogy kapcsolatba kerüljünk a fájdalommal, megértsük a működését és jelentését.

Dr. Charles Krebs (USA) az Akupresszúrás Formatálás rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot. Charles rendszeresen tart hazánkban is különböző képzéseket. Ő a LEAP módszer kidolgozója, több kutatást is végzett az energetikai kineziológia témakörében. Előadásában be is mutatott pár eredményt erről. Például láthatóvá tették a meridiánokat kezelés közben MRI készülékkel. De kitért az ADHD és a memória kezelés lehetőségeire is.

Harald Blomberg (Svédország) A Primitív reflexek és az osteoarthritis címmel tartott egy gondolatébresztő prezentációt.

Amennyiben a kisgyermekkori (primitív) reflexek nem integrálódnak megfelelően, akkor azok nem csak tanulási problémákat okozhatnak, hanem fizikiai fájdalmainkkal is összefüggésbe lehetnek. Ennek okát ők a foszfát illetve B6, B12 vitamin nem megfelelő szintjében találták meg. A bemutatón például azt láthattuk, hogy a nem integrálódott Landau reflex miként vezet térd fájdalmakhoz és azt miként egyensúlyozhassuk ki úgy, hogy a fájdalom is csökkenjen, majd helyreálljon.

Maurizio Piva (Olaszország) Touch For Health is Deapth Tips című előadásában bemutatta azt, amit majd 2018. februárjában tanulhatunk tőle, amikor hazánkban tartja ezt a képzést. Fontos gondolata volt, hogy egyértelműen különbséget kell tenni a meridián energia és a szerv energia között. A Yin/Yang energiák egymáshoz való viszonyának tesztelése különböző új korrekciós lehetőségeket nyit meg számunkra, amivel mélyebben tudjuk a kiegyensúlyozatlanságokat korrigálni.

Philip Rafferty (Ausztrália) neve már ismerős lehet a honlapunkat látogatóknak, hiszen korábbi cikke már olvasható blogunkban. Az üss vagy fuss reakció tesztelése, TMJ és fascia című előadásában bemutatta, hogy miként teszteljük a stresszreakció folyamatában azt, hogy hol tartunk az üss/fuss vagy a lefagyás fázisában. Mindez milyen hatással van az állkapocs izületre és a fasciákra. A kiegyensúlyozást követően a testi traumák blokkjai feloldódnak, a fasciák kilazulnak és a stressz eliminálódik, így a testünk is képes lesz regenerálódni. Úgy tűnik, hogy Philip tudja vállalni, hogy 2019-ben ellátogat hozzánk és átadja számunkra módszerének a Kinergetics-nek az alapjait.

Hugo Tobar (Ausztrália) Energetics Kinesiology kidolgozója az Érzelmek és a stressz címmel tartott prezentációt. Kutatásai során összefüggést talált a Selye-féle általános adaptációs szindróma és az idegrendszer különböző állapotai között. Majd erre vonatkozóan adott ajánlásokat a különböző – a folyamatban résztvevő – agyi struktúrák kiegyensúlyozására.

Dr. Wayne Topping (Anglia) neve szintén ismerős lehet mindenkinek, aki kineziológiát tanul Magyarországon. A Wellness Kineziológia kidolgozója, aki egyben hazánk Touch For Health mentora is. Előadása is a TFH témájából volt: TFH:  a megoldás a rejtett fertőzésekre. Mit is értett ő rejtett fertőzések alatt? A hangsúlyt az egészség háromszögének biokémiai oldalára helyezte. A stressznek köszönhetően az adrenalin funkció kibillen az egyensúlyából. A TFH-ban 4 izom is a rendelkezésünkre áll, amelyek kiegyensúlyozatlansága utalhat az adrenalin kimerülés elindulására.  Ennek főbb tünetei lehetnek: allergia, krónikus fáradtság. A megfelelő táplálkozás beállításával pótolhatóak azok az ásványi anyagok és vitaminok, amelyekkel megelőzhetőek a problémák kialakulása. Ezután még a pajzsmirigy alulműködésről is hosszasan beszélt.

Összességében elmondható, hogy rendkívül élmény- és információ dús konferencián vehettünk részt, ahol a fentieket kívül még sor érdekesség elhangzott pl. a mágnesterápiákról (Dél-Korea), az esszenciákról (ausztrál előadók), stb.

Reméljük, hogy a következő konferencián nagyobb magyar csoporttal tudjuk majd hazánkat képviselni.

Köves Zsuzsanna és Gál Attila

Támogasd Alapítványunkat!

Mivel alapítványként és nem egyesületként működünk, ezért nem kérünk tagdíjat. Céljaink megvalósításához azonban szükségünk van támogatásodra, amit külön kedvezményekkel honorálunk.

Ki lehet támogató tag?

  • Aki kineziológusként, vagy kineziológus oktatóként dolgozik, de egyenlőre nem szeretné magát minősíttetni.
  • Aki kineziológiai szolgáltatást vett, vagy szeretne igénybe venni.
  • Aki érdeklődik a kineziológia iránt akár mint ügyfél, akár mint tanuló.
  • Aki egyetért az Alapítvány céljaival és szeretné támogatni ezen célok megvalósulását.

Mit kap a támogató tag?

  • Hozzáférést a belső bloghoz, ahol kineziológiához kapcsolódó szakmai anyagok kerülnek megosztásra.
  • Az Alapítvány rendezvényeiből 10% kedvezményt.

A támogató tagsághoz IDE KATTINTVA TUDSZ REGISZTRÁLNI!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Megosztom a cikket

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email