Tranzakcióanalízis alapismeretek

A képzés egészségügyi szakdolgozóknak (63/2011. (XI.29.) NEFMI rendelet 1. melléklete szerinti célcsoport: egészségügyi szakdolgozók), szabadon választott elméleti továbbképzésként 18 pontot érő továbbképzés.

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-059638/2017

Az elméletet Eric Berne (1910-1970) dolgozta ki az 1950-es évek végén. A Tranzakcióanalízist (TA) többek között az teszi vonzóvá, hogy széles körben alkalmazható: pszichoterápiás, tanácsadói, oktatási/nevelési, konzultációs és menedzsment tréning környezetben is.

A TA talán legszembetűnőbb jellegzetessége a közérthetőségre törekvés, az ezt szolgáló eredeti nyelvezet, amely legtöbbször hétköznapi fogalmakat, közismert kulturális metaforákat tölt meg sajátos szakmai tartalommal, mely fogalomrendszer ismerete és használata megbízható eszköztár minden segítő kezében, és a folyamat része, hogy maga a kliens is elsajátítja e fogalmak használatát.

A tréning során ismerkedünk a modern TA apparátusának megkerülhetetlen fogalmaival: struktúra, driverek, gátló parancsok és engedélyek, énállapotok, tranzakciók, játszma, intimitás, autonómia, életpozíciók stb. Felnőttként két lehetőséged van. Életedet vagy a gyerekkorban kialakított szabásminta, az ún. SORSKÖNYV alakítja tudattalanul – vagy te magad alakítod, tudatosan.

Az elégedetté válás és a világba való beilleszkedés egy reményteli folyamat. Azt a döntést, hogy újjáépítsük magunkat, meg lehet hozni egy pillanat alatt, de a folyamat során a szerető gondoskodás és a következetes struktúra egyensúlya segíthet kielégíteni a bennünk lévő alapvető éhségünket a az ingerek, az elismerés és a biztonság iránt.

A képzés időpontja: 2018. szeptember 11.

Időtartam: 09.00 – 17.00 óra

Részvételi díja: 12 000.-

MKA regisztrált tagoknak: 10 000.-

Helyszín: 1095 Budapest, Sorosári úr 38-40. I. em. 12/A.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 25.

Jelentkezz a lenti űrlapon keresztül mielőbb, hogy helyedet biztosítani tudjad!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara budapesti tagjaik részére lehetővé teszi a díjmentes továbbképzés elvégzését.

Ennek érdekében a TAGNAK kell pályáznia a Budapestiek az Egészségügyi Szakdolgozókért Alapítványnál.

Részletek: http://www.meszk.hu/hirek.aspx?nid=28070&cid=343#28070

A pályázathoz szükséges felhívás INNEN LETÖLTHETŐ! Majd klikk jobb egérgomb és mentés másként.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.