Tranzakcióanalízis alapismeretek

A képzés egészségügyi szakdolgozóknak (63/2011. (XI.29.) NEFMI rendelet 1. melléklete szerinti célcsoport: egészségügyi szakdolgozók), szabadon választott elméleti továbbképzésként 18 pontot érő továbbképzés.

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-059638/2017

Az elméletet Eric Berne (1910-1970) dolgozta ki az 1950-es évek végén. A Tranzakcióanalízist (TA) többek között az teszi vonzóvá, hogy széles körben alkalmazható: pszichoterápiás, tanácsadói, oktatási/nevelési, konzultációs és menedzsment tréning környezetben is.

A TA talán legszembetűnőbb jellegzetessége a közérthetőségre törekvés, az ezt szolgáló eredeti nyelvezet, amely legtöbbször hétköznapi fogalmakat, közismert kulturális metaforákat tölt meg sajátos szakmai tartalommal, mely fogalomrendszer ismerete és használata megbízható eszköztár minden segítő kezében, és a folyamat része, hogy maga a kliens is elsajátítja e fogalmak használatát.

A tréning során ismerkedünk a modern TA apparátusának megkerülhetetlen fogalmaival: struktúra, driverek, gátló parancsok és engedélyek, énállapotok, tranzakciók, játszma, intimitás, autonómia, életpozíciók stb. Felnőttként két lehetőséged van. Életedet vagy a gyerekkorban kialakított szabásminta, az ún. SORSKÖNYV alakítja tudattalanul – vagy te magad alakítod, tudatosan.

Az elégedetté válás és a világba való beilleszkedés egy reményteli folyamat. Azt a döntést, hogy újjáépítsük magunkat, meg lehet hozni egy pillanat alatt, de a folyamat során a szerető gondoskodás és a következetes struktúra egyensúlya segíthet kielégíteni a bennünk lévő alapvető éhségünket a az ingerek, az elismerés és a biztonság iránt.

A képzés időpontja: 2018. szeptember 11.

Időtartam: 09.00 – 17.00 óra

Részvételi díja: 12 000.-

MKA regisztrált tagoknak: 10 000.-

Helyszín: 1095 Budapest, Sorosári úr 38-40. I. em. 12/A.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 25.

Jelentkezz a lenti űrlapon keresztül mielőbb, hogy helyedet biztosítani tudjad!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara budapesti tagjaik részére lehetővé teszi a díjmentes továbbképzés elvégzését.

Ennek érdekében a TAGNAK kell pályáznia a Budapestiek az Egészségügyi Szakdolgozókért Alapítványnál.

Részletek: http://www.meszk.hu/hirek.aspx?nid=28070&cid=343#28070

A pályázathoz szükséges felhívás INNEN LETÖLTHETŐ! Majd klikk jobb egérgomb és mentés másként.