VÁLLALKOZÓI ÉS ETIKAI ISMERETEK TERMÉSZETGYÓGYÁSZOKNAK

Legtöbb kineziológusnak, természetgyógyásznak problémát okoz a magánpraxis kialakítása, a vállalkozás elindítása. Ennek hátterében legtöbbször a jogi helyzet nem ismerete és a vállalkozói ismeretek hiánya áll. Ennek az igénynek a kielégítése érdekében indítjuk képzésünket.

A képzés egészségügyi szakdolgozóknak (63/2011. (XI.29.) NEFMI rendelet 1. melléklete szerinti célcsoport: természetgyógyászat), szabadon választott elméleti továbbképzésként 15 pontot érő továbbképzés.

Nyilvántartási szám: SZTK-A-37110-2023

A képzés tematikája

1. Természetgyógyász etikája

Ea.: Varsányi Péter (pszichológus, természetgyógyász)

A természetgyógyászat etikai kérdései: jogszabályi előírásokból levezethető etikai szabályok. A természetgyógyászati tevékenység tanácsadási jellegéből adódó etikai kérdések (terapeuta-kliens viszony, hitelesség, FNE). A természetgyógyászati tevékenység pszichológiai aspektusából adódó etikai kérdések (a terapeuta személyisége, motivációi, stb.). A természetgyógyászati tevékenység spirituális aspektusából adódó etikai kérdések (terapeuta-kliens viszony változása, stigmatizácó, guruszerep, kompetenciahatárok). A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

családjog

2. Családjogi ismeretek

Ea.: Dr. Tóthné Dr. Bicskei Beatrix (Jogász, ny. bíró)

A hatályos Polgári Törvénykönyv szabályai a családjogban. Ki, mit tudhat meg családtagja problémáiról. Korlátozottan cselekvőképes, cselekvőképtelen személyek jogai. Titoktartás a családban. Gyermekelhelyezés, szülői felügyelet kérdései. Szülőtartás. Házassági és élettársi szerződés. Ezek a témák a természetgyógyásznál is felmerülő kérdések lehetnek. Sokszor a kliensek problémáinak a hátterében állhat tanácstalanság és tehetetlenség e témában. Az előadás célja, hogy a természetgyógyász is rendelkezzen alapvető ismeretekkel a kérdésben. A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

3. Gyermekjogi ismeretek

Ea.: Dr. Tóthné Dr. Bicskei Beatrix (Jogász, ny. bíró)

A hatályos Polgári Törvénykönyv szabályai a gyermekjogban. A gyermekek jogai: nemzetközi szerződések, Családjogi könyv, gyerekjogi karta, a gyermekekre vonatkozó törvények. Ezek a témák a természetgyógyász kezelések során is felmerülő kérdések lehetnek. Az előadás célja, hogy a természetgyógyász is rendelkezzen alapvető ismeretekkel a gyermekek kezelésével kapcsolatos kérdésben. A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

vállalkozói ismeretek

4. Vállalkozói alapismeretek

Ea.: Gál Attila (Kineziológus szakértő, marketing-, reklám menedzser)

Az előadás röviden összefoglalja azokat az alapismereteket, amelyek a természetgyógyászati praxis megbízható és gazdaságilag megalapozott működéséhez szükségesek.

  • Vállalkozói formák
  • Költségmenedzsment, árképzés
  • Üzleti terv készítésének módszere, jelentősége
  • Kapcsolódó jogszabályok
  • Vállalkozó tulajdonságai, azaz milyen erősségeket érdemes fejleszteni

A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

5. Marketing alapismeretek

Ea.: Gál Attila (Kineziológus szakértő, marketing-, reklám menedzser)

Az üzleti terv részét képezi, de mégis külön foglalkozunk vele. A mai világban nem megúszható az, hogy foglalkozzunk a marketinggel még akkor is, ha nem szakember a természetgyógyász. Az alapokat ismertetjük meg az előadás során: pozícionálás, termék- és szolgáltatásmarketing alapjai (4P modell), mi a reklám reklám és a marketing közötti különbség. Így könnyebb lesz dönteni, hogy mire van szüksége a szakembernek, hogyan építse fel a vállalkozása ismertségét.

A résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak. Az előadó pedig a témából feltett kérdésekkel ellenőrzi azt, hogy a résztvevők számára mennyire volt érthető a előadás.

A képzés időpontja: 2023. november 24.

Időtartam: 09.00 – 17.00 óra

Részvételi díja: 18 000.-

MKA regisztrált tagoknak: 10 000.-

Helyszín: Budapest, az MKA székhelye

Jelentkezési határidő: 2023. november 10.

max 16 főt tudunk fogadni

Add le jelentkezésed most a továbbképzésre, hogy helyed biztosítani tudjad. A létszám korlátozott!

A LÉTSZÁM BETELT! ÍRJ LEVELET, HA ÉRDEKEL A KÉPZÉS ÉS KÜLDÜNK ÉRTESÍTÉST!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!