MKA 4. Szakmai Konferencia

2020. november 28.

ONLINE KONFERENCIA

“TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL”? – Kineziológia In depth 2.0

09.00 – 09.15 MEGNYITÓ

Köves Zsuzsanna

Az MKA kuratóriumának elnöke

09.15 – 10.00 A virág terápiákról

Előadó: Varsányi Péter

Pszichológus, természetgyógyász szakértő és vizsgáztató

Előadásom első felében a sokak által ismert Bach-virágterápia példáján mutatom be a virágterápiák jellegzetes vonásait, alkalmazási területeiket,  és eszközeiket, a virágeszenciákat. Ezt követően áttekintem a főbb (és talán kevésbé ismert) virágterápiás rendszereket, kiemelve egyedi sajátosságaikat, és megmutatva, hogy milyen törekvések hozták létre e rendszereket a Bach-virágterápia kiegészítésére, esetenként helyettesítésére. Kitérek a különböző eszenciakészítési eljárásokra, és figyelmet fordítok mindazon területekre, amelyek ezen rendszerek megközelítésében a gyógyításon túl is fontos felhasználási területei az eszenciáknak. Előadásom záró részében a bemutatom a legfontosabb újdonságokat (összetett készítmények, aura-sprayk, kozmetikumok), amelyek a világ számos részén meghatározóak a virágeszenciák fejlődésében.

Varsányi Péter vagyok. 1993 óta foglalkozom Bach-virágterápiával, egyike vagyok azon szerencsés embereknek, akik a rendszerváltás után úgy kezdhettek természetgyógyászattal foglalkozni, hogy nem volt előtte más foglalkozásuk/hivatásuk.
1998-ban fitoterapeuta, 1999-ben alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, 2000-ben fülakupunktúrás addiktológus, 2010-ben pedig életmódtanácsadó- és terapeuta képesítést szereztem.

1995 óta rendszeresen oktatok természetgyógyászati témájú tanfolyamokon, elsősorban Bach-virágterápiát, valamint fitoterápiát, alternatív mozgás-és masszázsterápiát és fülakupunktúrás addiktológiát. Bach-virágterápiás képesítésemet Bécsben, Mechthild Scheffer vezetésével szereztem, közben itthon – amint törvényi lehetőség adódott rá -, természetgyógyászati végzettséget igazoló oklevelet szereztem.

2005 óta szerepelek a természetgyógyászati szakértői, illetve a vizsgaelnöki szaknévsorban, így rendszeresen résztveszek a leendő természetgyógyászok vizsgáztatásában.

2006-ban annak érdekében, hogy Bach-virágterápiás tevékenységemet még színvonalasabban és szakmai szempontból hitelesebben végezhessem, pszichológus diplomát szereztem.

Jelenleg természetgyógyászként az Ulmus Kft. rendelőjében és a Kelet-Nyugat Egészségközpontban várom a hozzám fordulókat.

10.00 – 10.45 Bert Hellinger féle sziszematikus fenomenológikus családállítás


Előadó: János Péter

Kineziológus, One Brain oktató, pszichológus

Bert Hellinger féle szisztematikus fenomenologikus családállítás

Korunk emberének egyre inkább igénye, az önmaga fejlesztése, fizikai, mentális és lelki síkon egyaránt. A ön-jobbítás  generális szándéka a világban,szükségszerűen megteremti azokat a módszereket, melyek alkalmasak erre a feladatra. Ilyen terápiás lehetőség a családállítás.

Az előadás tematikája:  

1. Bert Hellinger  munkásságának bemutatása. A családállítás eredete, hatásmechanizmusa létjogosultsága, elterjedése.

2. Hogyan működik a családállítás, 1-2 példán keresztül bemutatva.

10.45 – 11.00 SZÜNET

11.00 – 11.30 Kineziológia a jogszabályok tükrében


Előadó: Gál Attila

az IKC Professzionális kineziológusa, kineziológus szakértő és vizsgáztató, az MKA kuratóriumi tagja

Hazánkban a kineziológia helyzete kettős. Sokat beszélünk erről a kettősségről, de még így is legtöbb kineziológus számára nem világos, hogy mit is csinálhat, mire van jogosultsága, milyen nevet használjo, milyen végzettségeket kell igazolni. Ebben teszünk rendet az előadás során.

A természetgyógyászattal – különböző betegségek miatt – 1990-ben kezdtem el foglalkozni. Azt tapasztaltam, hogy ami a modern orvosi gyógyszerelés hatására sem múlt el (súlyos allergia), az a természetes gyógynövények, a mozgás és táplálkozás megváltoztatására drasztikusan csökkent, majd rövid időn belül megszűnt. 1991-től elkezdtem tanulni a természetgyógyászati módszereket, mivel láttam, hogy „ez működik”. Megváltozott életszemléletem és kitágultak a lehetőségek. 1994-ben végeztem el első kineziológiai tanfolyamomat Dr. Varju Mártánál.

Ettől kezdve elkötelezetten tanultam a kineziológiai módszereket, majd később egyéb eljárásokat, amelyek segítik a szakmai munkámat.


Kineziológiai szakmai végzettségeim:

 • 2018: az IKC Professzionális kineziológusa (IKC honlap)
 • 2018: Dennison-féle egész aggyal tanulás eljárása (Dr. Paul Dennison)
 • 2018: Touch For Health Metaforák (Köves Zsuzsanna)
 • 2017: Neuroemotional Pathways 1 Neuroenergetic Kinesiology (Mag. Alexandra Tobar)
 • 2017: Primitív Reflexek I-II. Neuroenergetic Kinesiology (Andrea Hahn)
 • 2016: Wellness Kineziológia: Akupunktúrás fájdalomcsökkentés, Nehézségek kezelése (Wayne W. Topping)
 • 2016: Applied Physiology?© 7 Chi Keys (Dr. Charles T. Krebs)
 • 2015: Optimal Brain Organization? Instructor (Kay McCaroll)
 • 2015: Brain Formatting (Agyformatálás) Neuroenergetic Kinesiology (Köves Zsuzsanna)
 • 2015: Touch For Health: TFH gyermekeknek (Wayne W. Topping)
 • 2015: Wellness Kineziológia: Energiaközpontok (Wayne W. Topping)
 • 2010: Touch for Health Isntruktor (Jeroen von Hasselt)
 • 2009, 2014: Optimal Brain Organization (Mag. Christian Dillinger, Köves Zsuzsanna)
 • 2009: Hyperton-X1 (Mag. Christian Dillinger),
 • 2008: Brain Gym© Movement Dinamics (Mag. Christian Dillinger),
 • 2004-ben Attractor Field Technique I.-III. (R. Kurt Ebert Ph.D.),
 • 2002: Wellness Kinesiology: Biokinetikus gyakorlatok (Wayne W. Topping),
 • 2002 – 2003 Stress Release I.-IV. Instructor (Köves Zsuzsanna, Wayne W. Topping, Aria den Hartog),
 • 2001-ben LEAP© Brain Integration 1 (Dr. Charles T. Krebs),
 • 1996-ban Touch For Health I.-IV. (Köves Zsuzsanna, Escher Andrea),
 • 1995-1996 Brain Gym© Teacher Practicum (Lenz Gyula; Do-Ri Rydl; Ferdinand Gstein),
 • 1994-1999 között One Brain Facilitator (Dr. Varju Márta; Carol Ann Hontz),

Részletek: https://www.egyensulyert.hu/gal-attila

11.30 – 12.15 A mediációról


Előadó: Ugrin Erzsébet pszichológus

Szakmai út

A pályafutásomat 1982-ben az oktatás területén kezdtem, tanácsadással. A személyközpontú megközelítés mellett figyelmem igen hamar átterelődött a rendszerek (család, iskolai osztály, óvodai csoport, munkahelyi- és lakóközösség) működésére. Azóta is lenyűgöz, érdekel a rendszerek tagjainak szerepköre, a szerepekhez tartozó viselkedés és kommunikáció, a kapcsolatok hálózata, a tagok közötti konfliktuskezelés, az egymásra gyakorolt hatások és ezek változásai. Tanulásom, fejlődésem is ez irányú, tudatos építkezés, aminek koronája a szupervízió-coaching elsajátítása volt.

Több mint 20 éve dolgozom csoportokkal, tartok kommunikációs, konfliktuskezelő és mediációs tréningeket, főleg szociális területen dolgozó szakembereknek és pedagógusoknak. 15 éve – szintén főleg ezen terület szakembereinek és vezetőinek – szupervíziókat (egyéni, csoport és team) is vezetek.

Fontosnak tartom a reális önismereten alapuló szakmai személyiség folyamatos karbantartását, a hiteles kommunikáció és az érzelmi intelligencia időről időre történő állapotfelmérését és fejlesztését.

12.15 – 13.30 SZÜNET

13.30 – 14.45 A demencia megelőzése a Health Kineziológiával.


Előadó: Eva-Maria Willner Németország

Magyar nyelvű tolmácsolással.

Health kineziológus

Health Kineziológia

A Health kineziológia egy egyedülálló, holisztikus és átfogó pszichológiai kineziológia irányzat. Dr Jimmy Scott alapította ezt a nagyszerű rendszert. Már 1978-ban kezdte el fejleszteni a „Health Kineziológia Modellt” és fejleszti azóta is folyamatosan. Energia-modelljében összeköti a saját kineziológiai kutatásainak felismeréseit az alkalmazott kineziológiával, a tradicionális kínai medicinával, a modern pszichológiával, a bioenergia, az agykutatás, és a kvantumfizika legújabb felismeréseivel. Ez az energetikai és pszichológiai kineziológia egy önmagában zárt rendszer.

A Health kineziológia alkalmazási területe sokrétű. Pszichológiai blokkoldás, stressz leépítés valamint a vitalitás, életöröm, megoldásorientált, döntésképes gondolkodás felépítése. Ez egy sokrétű eljárás és holisztikus koncepció. A pszichológiai blokkok és problémák feloldódnak a táplálkozást és mozgást is beleértve, az érzékenységek és a környezeti energiák valamint a finomenergiák és spirituális témák (elektroszmog, geobiológia mint a vízerek) figyelembevételével. A HK nagyon jól alkalmazható Burnoutprophylax, Stressmanagment, Business Choaching területén, gyász feldolgozásában és a haldoklók gondozásban, stb.

A Meridianum Kineziológiai Intézet és Iskola alapítója és vezetője Dél-Németországban.

A Health kineziológia trénere, és oktatója, valamint Transzformációs kineziológia oktató. Táncterapeuta, Meditáció tanár, és NLP instruktor. 1995-től kineziológus Németországban, Svájcban és Angliában. Saját kineziológia intézete van 1998-tól.

A több mint 30 éves szemináriumi tevékenységében különböző kineziológiai irányzatokkal, coaching módszerekkel, meditációval, és mozgással dolgozik. Célja, hogy az embereket támogassa abban, hogy jobban érzékeljék önmagukat, hogy hallgassanak a belső hangra, és kövessék a saját eredeti útjukat. Meg van arról győződve, hogy mindenki megtalálhatja az elhivatottságát, és megélheti a potenciálját.

14.45 – 15.00 SZÜNET

15.00 – 15.30 A coachingról

Előadó: Homolya Emese

tréner, tanácsadó, mediátor, coach

Munkahelyek:

 2014-                        Shiwaforce.com Zrt., Budapest
coach, tanácsadó, mediátor

2010-                        Enetha Learning Kft., Budapest

tréner, tanácsadó, mediátor, coach

2009-2014             Menta GroupKft., Budapest

tréner, tanácsadó

 1. 09- Tercium 2000 Bt., Budapest

felnőttoktatás, -képzés

tréner, tanácsadó

Ügyvezető

Családi tréningcég vezetése, tárgyalások
döntéshozókkal, tréningek, ajánlatok kidolgozása,
tréningek megtartása

2003-2008  Generatív Tanácsadó Iroda Kft., Budapest

felnőttoktatás, képzés

tréner, tanácsadó

Tréningek oktatása, értékesítése; új tréningek, képzési anyagokkidolgozása, tesztelése; tárgyalás cégvezetőkkel, cégre-, „testre szabott” ajánlatok készítése

 • Tercium 2000 Bt., Budapest

felnőttoktatás, -képzés

tréner, tanácsadó, kommunikációs szakértő

Tréningek értékesítése, oktatása főként multinacionális cégek részére; új tréningek, képzési anyagok kidolgozása

1994-1997              VVK Rt.,Budapest

képzési vezető

MLM értékesítés támogatásához képzési rendszer felépítése, működtetése, előadók képzése

1992-1994             Dale Carnegie, Stefan Quist Tanácsadó Kft., Budapest

felnőttoktatás, képzés

tréner, tanácsadó

Dale Carnegie tréningek értékesítése, oktatása, segédoktatók felkészítése

 • Általános Iskola, Budapest

közoktatás – tanító

 

Oktatás és képzés:

 1.         Gestalt alapképzés
 2. facilitáció alapok
 3. business coach, Budapest
 4. üzleti és (pár)kapcsolati mediátor, Budapest

2009-2010.  pszichológia – posztgraduális képzés, Miskolc

2006-               Kineziológiai tanulmányok, professzionális stresszoldás, Bp.

1991-1992.    Dale Carnegie trénerképzés

1985 -1988.  Tanítóképző Főiskola, Budapest

diploma

Társadalmi munka:

 1. nyárRetorika táborok gyerekeknek (10-18 év)

2014 – 2015. PestBeszéd Toastmasters Klub – elnök

2014 – 2016. Árpád Gimnázium, Budapest – iskolai SZMK vezető

 

Egyéb készségek és képességek:

Erősségeim:

nyitottság, kapcsolatteremtés, kíváncsiság,pozitív alázat, egészséges önzés, optimizmus, vidámság

Érdeklődési köröm, hobbijaim:

Pszichológia, lélektan
Önfejlesztés

Nyilvános beszéd, retorika

Régiség, porcelánok, lakberendezés

Szak- és szépirodalom – olvasás, írás

Sport: úszás, vízilabda, jóga

 

Mottóm:

Tenmagam kiteljesítésével támogatok másokat abban,

hogy továbbfejleszthessék és kiteljesíthessék önmagukat.

Budapest, 2018. május

15.30 – 16.30 A Klinghardt módszer

groschulrike_g_160
Előadó: Ulrike Simone Grosch, Ausztria

Magyar nyelvű tolmácsolással.

kineziológus, Dr. Klinghardt módszer® oktatója

A Klinghardt módszer 3 kineziológiai módszer, a PK (Pszicho-kineziológia), az ART (Autonomer Response Test) és az MFT (Mentalfeld Technik) használata az ember 5 szintű modelljén. Izomteszttel, célzott beszélgetéssel, térképezi fel a stresszt a különböző területeken, és kopogtató technikákat, színterápiát (színes szemüvegek) alkalmaz a blokkok feloldásához.

A módszer 7 fő területe

 1. Megoldatlan lelki konfliktusok
 2. Zavaró mezők – varratok, szervek, fogak
 3. Allergia, intolerancia
 4. Biofizikai stressz: Elektroszmog, geopatikus stressz
 5. Nehézfémek, oldószerek, toxinok, oltások, környezeti mérgek
 6. Hiánytünetek, (tápanyagok)
 7. Struktúra (gerinc, medence, fogak rendellenes állása)

Önéletrajz

Nyugat-Berlinben nőttem fel, és 1987-től Bécsben élek házastársammal, aki zenekari zenész. Két felnőtt fiúgyermekünk van.

Szakmai önéletrajz

Berlinben Zenepedagógiát és didaktikát tanultam, hegedű szakágon szereztem diplomát, és sok éven keresztül zenepedagógusként dolgoztam. 1992 óta veszek rész kineziológiai képzéseken és továbbképzéseken Ausztriában és Németországban.

Több intenzív kineziológiai képzés és rokon területeken végzett továbbképzések után megnyitottam saját professzionális kineziológia praxisomat Bécsben.

2008 óta megszereztem Dr. Klinghardt módszer® oktatásának jogosultságát. Az ausztriai képzést én vezetem, Németországban pedig a haladó kurzusokat tartom. Az elmúlt 12 évben több száz tanfolyami résztvevőt kísértem.

2016-ban Dr. Martina Leibovici-Möhlberger, MSc. képzésén, Élet és szociális tanácsadó („Szisztémás integratív egészségtanács) végzettséget szereztem.

Folyamatosan képzem magam, és szorosan együttműködök orvosokkal, fogorvosokkal, oszteopatákkal, pszichoterapeutákkal, és fizioterapeutákkal.

16.30 ZÁRÁS

A  szakmai konferencia 17 pontos szabadon választott elméleti továbbképzésnek számít a természetgyógyászat szakmacsoport számára.

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-56646/2020

Tehát, ha természetgyógyászaként dolgozol, akkor jelentkezéskor add meg a nyilvántartási számodat, hogy le tudjunk jelenteni az ÁEEK felé.

REGISZTRÁLJON MOST, HOGY HELYÉT BIZTOSÍTANI TUDJA!

A konferencia díja: 7 000 Ft

MKA regisztrált és támogató tagoknak:

A konferencia díja: 5 000 Ft

Az MKA Pályázati felhívását a részvétellel kapcsolatban IDE KATTINTVA olvashatja! (később)

Ossza meg az eseményt ismerőseivel!

JELENTKEZEM a 2020. évi Szakmai napra!

Meg kell győződnünk, hogy nem robot vagy! Add meg a példa eredményét!

2 + 5 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.