MKA 5. Szakmai Konferencia

2021. november 27.

ONLINE KONFERENCIA

“KINTEKINTŐ” – Kineziológia In depth 3.0

10.00 – 10.15 MEGNYITÓ

Köves Zsuzsanna

Az MKA kuratóriumának elnöke

10.15 – 11.05  AZ ÖT TEMPERAMENTUM ÉS A HALLGATÁS MŰVÉSZETE

Előadó: Anne De-Wild

kineziológus, természetgyógyász és biografikus

Anne de Wild

AZ ÖT TEMPERAMENTUM ÉS A HALLGATÁS MŰVÉSZETE

A meghallgatás egy szívből jövő minőség, az őszinte vágy, hogy a másikkal legyünk, ami egyszerre vonz és gyógyít. (J. Isham)

A modern világban folyamatosan kommunikálunk, mégis sokan érezzük úgy, hogy nem hallottak meg igazán. Milyen értéket képviselhet a meghallgatás művészete másoknak, és önmagunknak is? Ebben az előadásban az 5 temperamentum rendszerét fogom használni, hogy megmutassam, hogy tudunk finomítani a meghallgatási képességeinket. Megmutatom, hogy csináljunk egy 5 temperamentum balanszot a kártyakészlet segítségével. Az előadás színes, és vicces lesz, és remélhetőleg segíteni fog közelebb kerülni a meghallgatás művészetéhez – amire a békéhez szükség van!

Anne de Wild vagyok, Hollandiában születtem, és Svájcban nevelkedtem. Saját rendelőmben dolgozom kineziológusként, természetgyógyászként és biografikusként. Ha érzékszerv lennék, biztosan fül lennék – egyik szuperképességem, hogy megtaláljam a kimondandó történeteket – gyógyító erőm pedig a humor lenne.

A szükséges történet elmesélése és megtalálása áldás a kliensnek. A hallgatás művészetével olyan teret alakítok ki, ahol a kliensek rejtett történetei biztonságosan felbukkanhatnak. A hallgatás képessége az egyik leginkább alábecsült terápiás képesség, amin változtatni szeretnék. A humor pedig az áthidalhatatlan dolgok közti híg esszenciája. Kineziológiát, tinktúrákat, személyiség kártyákat és biográfiai aspektusokat, például 7 éves ciklusokat, karaktereket, a négy test koncepcióját és még sok mást használok a munkámban. Munkámat és szívemet az antropozófia spirituális tudománya hatja át.

Számos tanfolyamot hoztam létre, olyan témákban, mint: Az arany semmi ajándéka, ahol elmélyítjük az adás és a kapás fogalmát, vagy a BÁtor halál és a Siker félelme, ahol hagyományokkal és innovációkkal dolgozunk. Kifejezetten kineziológiai célokra dolgoztam ki egy játékkártya sorozatot az 5 temperamentumról. Az 5 temperamentumról van egy IKC által akkreditált tanfolyam is.

Szeretek tanítani, és a tanultakat személyessé tenni a tanítványok számára, hogy azt a saját életünkhöz tudják kapcsolni.

Ezen kívül van négy felnőtt gyerekem, szeretek utazni és szupernő vagyok.

11.15 – 12.05  Az ESR (vérsüllyedési reakció) és a szív paramétereinek vizsgálata a kineziológiai munkában

Előadó: Ger Casey

IKC Faculty tag, Az Ír szövetség vezetője

GER

Az ESR (vérsüllyedési reakció) és a szív paramétereinek vizsgálata a kineziológiai munkában

Ger kutatást végzett ezen a területen. Ezt a kísérletet azért végezte el, hogy kiderüljön, a ESR pontok tartása valóban hatással van-e a szív paramétereire stressz idején. Vérnyomásmérővel mérték a vérnyomást és a pulzusszámot a stressz alatt, majd ismét
stresszoldás közben, miközben pontokat tartották a homlokon. A kontroll a vérnyomás nyugalmi aránya
és pulzus újbóli mérése volt. Az eredmények szignifikáns különbséget mutattak a szívparaméterekben, miközben megtartották az ESR pontokat. A tanulmány következtetése az, hogy aki az ESR-t pontokat használja, miközben a stresszes eseményre gondol, az csökkenti a vérnyomását és a pulzusszámot a normális arány irányába.

Kineziológus szakember és oktató. Az IKC írországi karának elnöke. Az IKC személyes fejlesztési iskolájának dékánja, a Touch for Health School igazgatótanácsának európai képviselője és az ír Kineziológiai Iskola igazgatója.

10.05 – 14.15 EBÉD SZÜNET

14.15 – 15.05 OBJEKTIVOLÓGIA; AZ EGÉSZSÉGEN ÉS BETEGSÉGEN TÚLI JÓLÉT

Előadó: Maurizio Piva

Az IKC alapító tagja, és 2004-2008 közötti Elnöke. 1997-2003 között az I.K.C. Professional School Dékánja, és a TFH School Bizottsági tagja. Jelenleg Olaszország Touch For Health Fakultása.

maurizio

OBJEKTIVOLÓGIA; AZ EGÉSZSÉGEN ÉS BETEGSÉGEN TÚLI JÓLÉT

Jelenleg az emberi faj fontos fejlődési szakaszhoz érkezett, ami a jólét egy, az egészség és a betegség leegyszerűsített nézőpontjain túlmutató megközelítését követeli meg. A jólétet a céljaink előmozdításában kell keresnünk, ahelyett, hogy egyfajta karbantartó funkciók keverékeként közelítenénk hozzá. 2008-ban azzal a céllal alapítottam meg az International Association of Objectivology-t (Objektivológia Nemzetközi Szövetsége), hogy ezt a megközelítést megismertessem az emberekkel, hogy megmutassam, miként tudják ők maguk is elérni a jólétet, eltávolítva mindazokat a gátakat, amik elzárják őket céljaik elérésétől, és hogy támogatást kapjanak saját céljaik felfedezéséhez, amikor egyedül erre képtelenek. Az izomtesztelést is magába foglaló Body Biofeedback különböző módszerei segíthetnek az embereknek belső és külső valóságuk felfedezésében, hogy könnyebben megszüntethessék a céljaik elérése útjában álló akadályokat. A Body Biofeedback-kel kísért aktív, perceptív komminikáció tökéletes elegyet alkot az emberek jólétének és céljaik elérésének támogatásában.

1986-ban diplomázott az amerikai Új Mexikóban, a New Mexico School of Natural Therapeutics of Albuquerque-ben Természetgyógyász specialistaként és Masszázs terapeutaként. 

1987 óta dolgozik természetgyógyászként, és 1990 óta kineziológusként; jelenleg észak-olaszországi rendelőiben fogad klienseket.

Az International Kinesiology College alapító tagja, és 2004-2008 közötti Elnöke. 1997-2003 között az I.K.C. Professional School Dékánja, és a TFH School Bizottsági tagja. Jelenleg Olaszország Touch For Health Fakultása.

Nevéhez fűződik a Touch For Health, Brain Gym, Three In One Concepts és a Professional Kinesiology Practice olaszországi és spanyolországi bevezetése, és számos más kineziológiai módszert támogat Olaszországban (Wellness Kinesiology, Hyperton-X, Educating Alternatives (most Neuro Training), Neural Organization Technique, SIPS) melyek közül többet maga is oktat.

1989-1991, 1999-2003 között, és 2019-ben az 1989-ben általa alapított Italian Touch For Health Association (olaszul Associazione Kinesiologia Specializzata Italiana A.K.S.I.) elnöke.

1995-ben az Italian Naturopathy Union alapítótagja, és három éven át alelnöke.

Olaszországaban orvosi továbbképzésként számon tartott kineziológiai továbbképzések akkreditált oktatója, 1989 óta előadóként szerepel szinte minden nagyobb kineziológiai konferencián, és számos alternatív egészségügyi, természetgyógyász és fizioterápiás kongresszuson. 

Számos kineziológiai eljárás és módszer kutatója és megalkotója, és több, Olaszország-szerte különféle oktatási intézményben használt szöveg szerzője. 

2003-ban az olasz Parlament alternatív egészségügyet érintő Társadalmi Ügyekért felelős bizottsága előtt képviselte az International Kinesiology College-t. Jelenleg a Lombardia régión belüli természetes bio diszciplínák tudományos bizottságának a tagja. 

Sokat sportol, jógázik és gokart versenyeken indul, valamint indiai klasszikus zenét tanult 1980 és 1983 közötti indiai tartózkodása során. 

15.15 – 16.05 AZ INFORMÁCIÓS VILÁGEGYETEM ÉS AZ IZOMTESZTELÉS

Előadó: Alexis Costello

IASK Igazgatótanácsának tagja 2014 óta. 2007 óta Touch for Health oktató, jelenleg a Nemzetközi Kineziológia Kollégiumnak (IKC) instruktor trénere és vizsgáztatója.

alexis costelo good

AZ INFORMÁCIÓS VILÁGEGYETEM ÉS AZ IZOMTESZTELÉS

Ahogy az energia és információ természetének megértése az elmúlt évek során egyre nőtt, az energia és információ tárolásának és felhasználásának új mechanizmusaira van szükség az izomtesztelési munkában. Kísérletezzünk a megtámasztó módhoz való hozzáállásunk megváltoztatásával, gyakorlati alkalmazások segítségével.

A Szakosodott Kineziológia GEMS programjának megalkotója.

Alexis Costello szerint az “Egészség legyen vidám”, és életét is ennek megfelelően éli. A Happily Holistic Natural Health and Wellness kineziológia klinika tulajdonosa Kanadában, ahol született. 2016-ban családjával Costa Ricára költözött, hogy a természethez közelebb éljen.

Alexis Costello több, mint 15 éve holisztikus egészségügyi szakember, és a Szakosodott Kineziológia Nemzetközi Szövetsége (IASK) Igazgatótanácsának tagja 2014 óta. 2007 óta Touch for Health oktató, jelenleg a Nemzetközi Kineziológia Kollégiumnak (IKC) instruktor trénere és vizsgáztatója. Alexis azon kevés, Ian Stubbings által kinevezett Stressz Indikátor Pontok Rendszere (SIPS) oktatók egyike, akik az 1-8 szinteket és a BAP-ot (Test Kiigazítás Protokoll) is taníthatják, és világszerte utazik a módszert oktatva. Fantasztikus tanárként jól ismert az Egyesült Államokban, Kanadában, Norvégiában, Oroszországban, Ukrajnában, Angliában, Írországban és a számuk egyre nő! Utazásai során privát oldásokat is vállal, hatalmas gyakorlati tudását felhasználva. Alexis folyamatosan fejleszti és bővíti szakmai tapasztalatát és ismerteit.

Alexis Costello alkalmazza a Neurális Organizációs Technikát (NOT), az Agyformatálást, a K for Kids Playshops-ot és más technikákat. Munkájában Bach virágesszenciákat, gyógynövényeket, aromaterápiát és masszázst is használ. Ő a szerkesztője és kiadója a KinesioGeek Magazin-nak. Ennek minden kiadványa megtalálható online a www.gemskinesiology.com címen, teljesen ingyen.

16.15 – 17.05 A MAGNÉZIUM ÉS A SZELÉN AZ EGÉSZSÉGES SZÍVÉRT

Előadó: Wayne Topping

IKC TFH Fakultás tagja, a Wellness Kineziológia alapítója

wayne

Az 1930-as évek végén, Dr. William Albrecht, az Egyesült Államokbeli Missouri Egyetem Talajtani Tanszékén előre vetítette, hogy „ha nem gondoskodunk a termőföldek ásványi anyag utánpótlásáról, alig 50 év múlva a krónikus degeneratív betegségek addig sosem látott járványával kell szembenéznünk”.  Figyelmeztetését sajnálatos módon, figyelmen kívül hagyták, és most a bőrünkön tapasztaljuk a következményeket.

Ezek közül az ásványok közül vizsgálunk meg kettőt – a magnéziumot és a szelént – és bemutatunk olyan kineziológia módszereket, melyekkel megállapíthatjuk a hiányukat a szervezetben.

Dr. Wayne Topping, geológiából doktorált, és az Újzélandi Wellingtonban, a Victoria Egyetem geológia professzora volt, mielőtt 1976-ban, az Egyesült Államokban találkozott a Touch For Health módszerrel. 1977-ben TFH oktató lett, átfogóan tanulmányozta a Biokineziológiát, majd megalapította a Wellness Kineziológiát, melyen belül 22 tanfolyamot hozott létre.

Dr. Topping jelenleg Manchestertől északra, az Egyesült Királyságban él, ő a Nemzetközi Kineziológia Kollégium Oroszországi és Magyarországi fakultása. Számos könyvet és tanfolyami jegyzetet írt, 23 országban tanított, és örömmel terjeszti a kineziológiát, bárhol és bárhogyan, amikor csak lehetősége adódik.

17.05 – 18.45 HOLOGRAPHIKUS TOUCH FOR HEALTH™

Előadó: Adam Lehman

Holografikus Touch for Health™ kidolgozója

Adam

Arra a holografikus modellre összpontosít, melynek során egy olyan integráló rendszert, szemléletmódot sajátíthatsz el, amely a Touch for Health 14-izom tesztelési ismereteidre építve kibővíti azokat.

Ez az új ismeretanyag felhasználása lehetővé teszi az ügyfelekkel való jobb kommunikációt, illetve, hogy jobban megértsd, mit miért teszel a TFH-val történő munka során.

Éppen ezért a Holografikus TFH 1-et az Egyesült Államokban jóváhagyták TFH Update tanfolyamként azoknak a TFH oktatóknak, akik már legalább 1 ilyen jellegű, kiegészítő tanfolyamon részt vettek.

Adam Lehman, En.K. 35 éve Energia Kineziológia oktató és szakember. Legyőzve gyermekkori és kamaszkori betegségeit, harmincas éveiben felfedezte az IzomVálasz Feedback-et (MRF), és annyira lenyűgözte a folyamat – mivel megtapasztalta annak saját egészségére gyakorolt jótékony hatásait – hogy beutazta a világot, megtanulva mindent, amit lehet, hogy másoknak is segíteni tudjon. Olyan szerencsés volt, hogy több, az eredeti “Piszkos Tizenkettő” AK orvosok közé tartozó szakembertől (George Goodheart, Wally Schmitt, Carl Fererri, Victor Frank, Sheldon Deal),valamint a laikusok számára elérhető legrégibb programok (TFH, One Brain, stb.) kidolgozóitól tanulhatott.

Számos így megismert modalitás oktatójaként Adam világszerte tartott tanfolyamokat. 20 éves Alkalmazott Fiziológiai Haladó Instruktori és Instruktor Tréneri pályafutása után elkezdte saját programjait kidolgozni, és több száz szakembert tanított az USA-ban, Európában, Ausztráliában és azokon túl is. Integratív Wellness Facilitátor tréningje fajtájában az első átfogó, online elérhető képzés. Adam Holografikus felfedező programja (Holographic Explorer Program™), amibe belefoglaltatik a Holografikus Touch for Health™, az egész világon elérhető, mint élő, mint virtuális formában.

18.45 ZÁRÁS

A  szakmai konferencia szabadon választott elméleti továbbképzésnek minősített!

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-41551/2021

Továbbképzési pontértéke: 15 pont

Szakmacsoport: természetgyógyászat

Tehát, ha természetgyógyászaként dolgozol, akkor jelentkezéskor add meg a nyilvántartási számodat, hogy le tudjunk jelenteni az ÁEEK felé.

REGISZTRÁLJ MOST, HOGY HELYED BIZTOSÍTANI TUDD!

A konferencia díja: 12 000 Ft

MKA regisztrált és támogató tagoknak:

A konferencia díja: 10 000 Ft

Az MKA Pályázati felhívását a részvétellel kapcsolatban IDE KATTINTVA olvashatja! (később)

Osszad meg az eseményt ismerőseiddel!

JELENTKEZEM a 2021. évi Szakmai napra!

Meg kell győződnünk, hogy nem robot vagy! Add meg a példa eredményét!

1 + 7 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.