MKA 7. SZAKMAI KONFERENCIA

2023. NOVEMBER 25.

13.30 – 20.30 között

ONLINE KONFERENCIA

„LÁTÓTÉR TÁGÍTÁS” – KINEZIOLÓGIA IN DEPTH 5.0

Angolul magyar tolmácsolással.

Megnyitó: 13.30

Időpont: 14.00 - 15.00

moso_attila

Mit kell tudni a humánkineziológiáról?

Ea: Mosó Attila (Magyarország)

Nagyon fontos, hogy gyakorló szakemberként tisztában legyünk a különböző módszerekkel és azzal, hogy ezek miben különböznek egymástól. Mosó Attila előadásában bemutatja a humánkineziológiát. Mi ez a módszer? Miben különbözik a speciális kineziológiától? A humán kineziológia vagy humán kinetika egy sporttudományi szakág, amely az emberek fizikai teljesítményének, állóképességének, terhelhetőségének vizsgálatával, az erőnlétük megőrzésével, a mozgáskultúra fejlesztésével foglalkozik.

ÜGYVEZETŐ, SZAKMAI VEZETŐ, FITOTERAPEUTA, HUMÁNKINEZIOLÓGUS, MINŐSÍTETT NUTRIGENOMIKA-TANÁCSADÓ

A tanulás egy soha véget nem érő, állandó folyamat. Mindig vannak új eredmények, új lehetőségek.

A külföldi és magyar partnereinkkel kialakított jó viszonynak köszönhetően folyamatosan bővítem ismereteimet, követem és keresem a táplálkozástudomány legújabb trendjeit azért, hogy a pácienseink számára a lehető legjobb és leghatékonyabb megoldásokat tudjam ajánlani.

Az egészséges életmód kialakításában alapvető fontosságú a táplálkozásunk minősége. Sajnálatos módon a legtöbb ember étrendje és az általa fogyasztott élelmiszerekben lévő vitaminok, ásványi anyagok, zsírok és fehérjék nem biztosítják az emberi szervezet számára optimálisan szükséges mennyiségeket, ezért tartom nagyon fontosnak a természetes alapanyagokból történő hatóanyagpótlást. Szerencsére ehhez olyan termékek állnak rendelkezésünkre, amik 100%-osan megbízható forrásból származnak, és jó szívvel ajánlhatom mindenkinek, aki hozzánk fordul tanácsért.

Számomra a legnagyobb siker az elégedett páciens!

Időpont: 15.00 - 16.00

MARCO RADO

Egyetlen izom mind az 5 elemhez

Ea: Marco Rado (Olaszország)

Egyetlen izom mind az 5 elemhez

Testünkben van egy izom, amely mind az 5 elemhez kapcsolódik, és amely nagy szerepet játszik érzelmi életünkben.

Ez az izom a szegycsonthoz, a szívburokhoz és a rekeszizomhoz kapcsolódik. Ennek az izomnak a kiegyensúlyozása erőteljes szomato-érzelmi munka: feloldhatjuk a régóta magunkban lévő érzelmi egyensúlytalanságokat, és „kinyithatjuk a szívünket” az új pozitív hozzáállás felé.

Marco megmutatja, hogyan lehet egyensúlyba hozni ezt a kevéssé ismert, de nagyon fontos izmot.

One Muscle for all 5 Elements

In our body we have a muscle that is connected to all 5 elements, that plays a major role in our emotional life.

This muscle is connected to the sternum, the pericardium and the diaphragm. Balancing this muscle it’s a powerful somato-emotional work: we can unlock long seeded emotional imbalances and “open our heart” to new positive attitude.

Marco will show how to balance this very little known, but very important muscle.

Marco Rado 1992 óta gyakorló kineziológus.
Az Integratív Physiology megalapítója, és 2003 óta fejleszti a modalitást az emberekkel végzett munka során szerzett hatalmas tapasztalataira, valamint sok éves fizioterápiás, kineziológiai és energetikai gyógyászat tanulmányaira alapozva. Az integratív fiziológia magában foglalja a manuális gyógyászatot, mint az oszteopátiát és az facial manipulációt, valamint a hagyományos keleti orvoslást, amelyben Marco elismert szakértő. Marco Rado több ezer órányi tanfolyamon vett részt, beleértve az alkalmazott fiziológiát, amelyet az Egyesült Államokban és Németországban tanult. Oktatói között szerepelt Richard Utt, John Thie és Walter Schmitt is.
Marco Rado a Speciális Kineziológusok Nemzetközi Szövetségének (IASK) alelnöke és az Európai Tudástudományi Bizottság vezetője.
Marco Rado az olaszországi Bergamo festői városából származik. Marco és felesége Monica megalapította a négyéves szakmai kineziológiai iskolát „Physis – International Institute of Kinesology”, ahol alkalmazott élettan és minden saját óráját tanítja.
Marco Rado tanított Olaszországban és számos európai országban (Németország, Spanyolország, Svájc, Magyarország és Írország), de a világ minden táján (Ausztrália, Oroszország, Ukrajna és Dél-Afrika).

Időpont: 16.00 - 17.00

Darcy Lewis

A Touch For Health használata a medencefenék izmainak kiegyensúlyozására

Ea: Darcy Lewis (USA)

Nem igazán foglalkoztam a medencefenekemmel, vagy bárki máséval, nem sokat gondolkodtam rajta. Mostanában azonban sok cikket láttam róla az interneten. Amikor először megláttam az „izmok” szót a „medencefenék” kifejezés végén, kigyulladt a lámpa! Mint Touch for Health oktató/tanácsadó, ismerem az izmokat! Tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy ezeket az izmokat nem lehet a szokásos módon tesztelni, de tudom, hogyan lehet a szem és a fül izmait helyettesítő eszközökkel tesztelni, szóval… miért ne lehetne ezt megtenni a medencefenékkel???

Az első dolog, amit tettem, hogy elővettem egy anatómia könyvet, és felírtam a fő izmokat, és ellenőriztem a helyüket. Megfigyeltem, hogy mely TFH-izmok kapcsolódnak ugyanabban a közelségben, ha vannak ilyenek, majd megnéztem, hogy ezek az izmok hajlandóak-e helyettesítőnek lenni a „nem tesztelhető” medenceizom számára.

Miután ezt megállapítottam, és elkészítettem a táblázatot, önkénteseken próbáltam ki. Az önkénteseken lévő összes izom használható volt szurrogát (helyettesítő) izomként minden önkéntesnél (15), kivéve egyet, és ez a rekeszizom volt. Látni fogod, hogy a külső anális záróizom helyettesítő izma a supraspinatus, nem azért, mert az izom a külső anális záróizomhoz közel csatlakozik. Ha úgy gondolja, hogy igen… keressen fel engem egy kis korrekcióért! Kifogytam az izmokból, ezért választottam a supraspinatus-t, mert a központi meridián a közelében kezdődik. És működik!

A rekeszizom azonban nagyon is kapcsolódik a medencefenék izmaihoz, ahogy majd látni fogod, ahogy tovább olvasol. Az én ajánlásom az, hogy amikor ezt a balanszot végzed, ellenőrizd a rekeszizmot a supraspinatus előtt, és használd azt, ha engedélyt kapsz.

Az eredmények az önkénteseimmel nagyszerűek voltak! Íme néhány eredmény és megjegyzés.

Előtte és utána kegel gyakorlatokat csináltattam velük, és sétáltattam őket. „Noticing” előtte és utána.

Itt van néhány tünet, amit tapasztaltak:
– Nem tudták megállítani a vizelet áramlását
– Sürgősség
– Szivárgás
– Nem erős a core izomzat
– Gyakori pisilés szükséges, például 15 percenként.
– Hátfájás
– Nehéz Kegel-gyakorlatot végezni
– Fájdalom Kegel közben
– 89 éves, akinek felnőtt pelenkát kell viselnie az ágyban, és minden reggel átázva ébred.

Itt van, amit a balanszok végén jeleztek:

– A teljesség érzése a teljes törzsben
– Teljesen más érzés a gyaloglás után
– Változás a légzésben
– „Annyi minden megváltozott odalent”
– Most már érzem a hasizmom mögötti zsigereket
– A fájdalom a területen 4-ről 2-esre csökkent.
– Úgy tűnik, mintha megnőtt volna a véráramlás a területen.
– Nem okoz nehézséget a Kegel-gyakorlatok elvégzése
– Nincs fájdalom Kegelezés közben
– Két éjszakán keresztül a kedves barátom teljesen szárazon ébredt.

Darcy Lewis a Connected Learning alapítója, székhelye Gaylord, Michigan, USA. A Touch For Health-et akkor fedezte fel, amikor fogászati higiénikusként dolgozott, és sok, munkával kapcsolatos fájdalmat tapasztalt a jobb vállában és a nyakában. Miután sokféle megközelítést kipróbált, és nem kapott enyhülést, belebotlott egy ingyenes TFH bevezető előadásba, és a reaktív izmok bemutatója lett. El volt ragadtatva! Öt percen belül minden fájdalma végleg elmúlt! Ez 1980-ban történt, és az évtizedek során egyre több kineziológiát tanult, többek között a TFH™ Brain Gym®, PKP és Muscle Tuners, Int.
Miután 20 évig fogászati higiénikusként dolgozott, visszatért a főiskolára, hogy gyógypedagógus legyen, hogy a Brain Gym-et használhassa az osztályteremben, és más tanárokat is megtaníthasson ugyanerre. Darcy egy élethosszig tartó tanuló, aki a Mindvalley-n keresztül egészségügyi coachként is képesítést szerzett. Van egy coaching programja idősebb nők számára, melynek címe: „Energikus idősebbé válás”. Nagyon elfoglalt, és a honlapja átalakításra szorul, de itt van: www.darcy-lewis.com.

Szünet: 17.00 - 17.30

Időpont: 17.30 - 18.30

robert frost

Hátfájdalmak kezelése a reaktivitás tükrében – sokoldalú megközelítés

Ea: Dr. Robert Frost (USA, az Alkalmazott kineziológia könyv szerzője)

A reaktivitás fontos kérdés a mozgásrendszeri deformitások és a különböző fájdalmak kialakulásában. Az Alkalmazott Kineziológiából származó technikát pl. a Touch For Health is átvette. Dr. Frost a hátfájdalmak szakértője és előadásában bemutatja, hogy miként lehet a reaktivitás tesztelésével és kiegyensúlyozásával csökkenteni, megszüntetni a különböző hátfájdalmakat.

A hátfájás esetén Dr. Frost egy sokoldalú megközelítést alkalmaz, amely magában foglalja a gyulladás csökkentését, a testtartás javítását és a kötőszövetek (szalagok, inak, ízületi tok, fascia) erősítését.

Ezután biztonságossá válnak az állóképességet növelő és a függőleges gerincet tartó izmokat erősítő speciális gyakorlatok.

Robert Frost, PhD, a Santa Cruz-i Kaliforniai Egyetemen (University of California) szerzett diplomát pszichológiából, biológiából és fizikából. Nagy gyakorlattal rendelkezik mind az egyszerű kineziológia, mind az Alkalmazott Kineziológia területén, és független oktatója olyan alternatív terápiás technikáknak, mint az Alexander Technika és a Neurolingvisztikus Programozás (Neurolinguistic Programming – NLP).

A New York-i Egyetemen a tánc biomechanikáját tanulmányozta Andres Bernarddal. Svájcban, egy bázeli klinikán fiziológiai és pszichológiai terápiát tartott olyan betegeknek, akik nem reagáltak megfelelően a hagyományos orvosi kezelésekre.

Ő a szerzője az Alkalmazott kineziológia című képzési kézikönyvnek és a standard referenciának. Az NLP-t Richard Bandlernél és Robert Diltsnél tanulta.

Az Age Reversal Now® alapítója. 5 évig dolgozott egy svájci orvosi központban (amely a fiatalság helyreállítására specializálódott), ahol úgy ismerik, mint az embert, aki bárkinek a hátfájásától meg tud szabadulni.

A hátfájás szakértője

A gyakorlati képzése, valamint a számos rendkívüli egészségügyi eset során szerzett tapasztalatának köszönhetően a hátfájás csökkentésének, illetve megszűntetésének szakértőjévé vált.

A hátfájás esetén Dr. Frost egy sokoldalú megközelítést alkalmaz, amely magában foglalja a gyulladás csökkentését, a testtartás javítását és a kötőszövetek (szalagok, inak, ízületi tok, fascia) erősítését.

Ezután biztonságossá válnak az állóképességet növelő és a függőleges gerincet tartó izmokat erősítő speciális gyakorlatok.

Időpont: 18.30 - 19.30

matthew thie

Az átalakulás palotái: Válogatott TFH akupont metaforák

Ea.: Matthew Thie

A TFH-ban számos tényleges akupunktúrás pontot használunk, például K27-et, Switching pontokat, vagy vészhelyzet pontokat, akupresszúrás tartó pontokat és luo pontokat. Ezeknek a pontoknak különböző nevei lehetnek a kínai orvoslásból. Ezen nevek figyelembe vétele lehetővé teszi számunkra, hogy kreatívan mérlegeljük a szimbolikus jelentéseket, amikor a pontokat használjuk. Ez kiterjeszti a tudatosságot és felerősíti az egyensúlyozás előnyeit.

Matthew közvetlenül együttműködött apjával, John Thie-vel 1996-tól John 2005 augusztusában bekövetkezett haláláig, közvetlenül az új könyv megjelenése előtt. Mat Johnnal dolgozott a gyógyító protokoll fejlesztésén, cikkeket írt, szemináriumokat tanított szerte a világon és dolgozott diákokkal. Matthew világszerte több mint 1000 diáknak tanított a kínai 5 elem metaforáról, és több mint 100 oktatót képzett ki. Jelenleg a Touch for Health oktatás igazgatója és oktató trénere.

Időpont: 19.30 - 20.30

Dr. Paul és Gail Dennison

A látás életre szóló ajándéka

Gail Dennison

a Brain Gym rendszer co-creátora és

Don Wetsel

a BtI nemzetközi fakultásának tagja

(Dr. Paul Dennisont betegsége miatt Don Wetsel helyettesíti.)

Paul és Gail Dennison megmutatja, hogy az olvasás hogyan tudja támogatni vagy gátolni a vizuális készségek fejlődését. A Dennisons megosztja néhány legújabb felfedezését a látás és a mozgás kapcsolatáról a vizuális konvergenciával, a tértudattal és az egész test stabilitásával/mobilitásával kapcsolatban. Csoportként megvizsgáljuk, hogyan használhatjuk bármely életkorban a Brain Gym(R), a Vision Gym vagy a Movement Dynamics eszközt a térbeli és proprioceptív tudatosságunk bővítésére, élénkítve vizuális/kinesztetikus szféránkat.

A KINEZIOLÓGIA egyik legrégebbi ágát az EDU-Kineziológiát egy amerikai pedagógus házaspár fejlesztette ki (1983), melynek egy része BRAIN GYM®, avagy Agytorna néven vált ismertté hazánkban. Egyszerű mozgásokból és gyakorlatokból álló módszer, mely mindenfajta tanulást megkönnyít, segíti a koncentrációt, lehetővé teszi, hogy a testünkben rejtetten meglévő képességek felszínre kerüljenek. Az Agytornát használó tanárok különösebb erőfeszítés nélkül fel tudják kelteni a gyermekekben is az önfejlesztés iránti érdeklődést. Az Agytorna ismeretének birtokában a diákok agyfélteke összehangolását /agyintegrációt/ is el tudják végezni, mely a tanulók teljesítmény növekedését vonja maga után. Mind óvoda pedagógusok, mind általános és középiskolai tanítók, tanárok be tudják építeni a módszert munkájukba. Használható a rendszer a felnőttoktatásban is. De szülőknek is segítséget nyújt abban, hogy felkészítsék gyermekeiket a stresszmentes, hatékony tanulásra.

„A mozgás:  a tanulás kapuja.” – Dr. Paul Dennison

Zárás: 20.30

A szakmai konferencia szabadon választott elméleti továbbképzési pontszáma: 14 pont

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-37443/2023

Szakmacsoport: Természetgyógyászat

REGISZTRÁLJ MOST, HOGY MEG TUDD NÉZNI A FELVÉTELEKET!

A Szakmai nap már véget ért. De az előadásokról készült felvételek elérhetőek.

Regisztrálj be a az alábbi árakon és megkaphatod a hozzáférést!

A videók díja: 20 000 Ft

MKA regisztrált és támogató tagoknak:

A videók díja: 10 000 Ft

Oszd meg a szakmai napunkat, hogy minél többen értesüljenek róla!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email