1%

Ha szeretne részese lenni sikereinknek, és céljaink elérésében szeretné alapítványunkat támogatni adó 1 %-val, nem kell mást tennie, mint ügyfélkapun keresztül kitölteni az szja 1+1 százalékos formanyomtatványt.

Letöltheti az adó egy százalék rendelkező nyilatkozatot weboldalunkról, majd az SZJA bevallással együtt kell benyújtani a NAV-hoz postai úton, vagy személyesen.

Az adó 1 % felajánlása esetén mindig legyen körültekintő!

Amennyiben alapítványnak ajánlja fel adója egy százalékát, akkor győződjön meg róla, hogy helyesen írta be a kiválasztott alapítvány adószámát.

A Magyarországi Kineziológiai Alapítvány esetében az alábbi adószámot kell helyesen beírni: 18753222-1-43.

Elegendő egy szám eltérés, és máris érvénytelen a felajánlása.

Köszönjük támogatását és reméljük, hogy az Ön által is felajánlott összegből még több kimeziológia iránt érdeklődőt támogathatunk. A felajánlások felhasználását nyomon követheti éves beszámolónkban.

TÁJÉKOZTATÁS A NAV HONLAPJÁRÓL

Az szja 1+1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2019-es személyijövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.
 

Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 19EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2020. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Fontos, hogy a 2020. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

A teljes cikk elérhető itt: