Szupervízió

szupervízió az egyik leghatékonyabb szakmai személyiségfejlesztő módszer a szociális, pedagógiai, profit és nonprofit területen. Célja a hivatásbeli személyiség kompetencia fejlesztése.

A szupervízió nem felügyeletet, nem ellenőrzést jelent, hanem egy tanulási folyamat a személyes tapasztalat szakmai és/vagy személyes kontextusában. A szupervízió eszköztára az alkalmazott pszichológia és a pszichoterápia módszerei közül integrálódnak, tiszteletben tartva a kompetenciahatárokat és kereteket.

A szupervízió egy tanácsadási munkaforma. “… a szakmai személyiségre irányul. Míg a szupervízió a hivatását művelő személy saját személyiségerőit és működőképességének megőrzését szolgálja…” (Bagdy, 2009)

Két megközelítés szerint:

• „A szupervízió módszeresen strukturált tanulási folyamat, amely a szupervizált szakmai tapasztalatára reflektál, a szupervizor a folyamat kereteiért felelős, a szupervizált pedig a tanulási céljáért.”
  • A szupervízió olyan speciális szakmai személyiségfejlesztő módszer, amelynek alkalmazása nélkülözhetetlen a segítő foglalkozásúak – köztük a kineziológia területen dolgozó szakemberek – hivatásgondozásában, saját mentálhigiénéjében, szakmai továbbképzésében és munkájának minőségbiztosításában.

A szupervízió célja tehát a szakmai kompetencia növelése, a kooperáció és a hatékonyság fejlesztése, a kiégés (burnout) megelőzése. Elősegíti az intervenciós lehetőségek tudatosítását, és támogatja a kapcsolatok és munkaköri rendszerek hatékony együttműködését. A szupervíziós ülések csoportos vagy egyéni formában is történhetnek.

Alapítványunknál a csoportos szupervízós üléseket szervezünk annak érdekében, hogy a kineziológus szakemberek saját kompetenciáikat fejleszteni tudják.

Felhasznált irodalom:

Gyakorló kineziolgusoknak tervezünk szupervizíós alkalmakat.

Témák: esetfeldolgozások, továbbképzés, a segítő mentálhigiénéje, kiégés megelőzése

Szupervíziót vezeti: Ugrin Erzsébet pszichológus.

Időpont:

2018. szeptember 18. 13.30-16.30 óráig

2018. november 20. 13.30-16.30 óráig

A korlátozott létszám miatt kérlek, ha jönni szeretnél, előre jelezd. Köszönjük megértéseteket!

Részvételi díj:

Részvételi díj: 5.500.-Ft

Regisztrált tagoknak, támogatóknak:  3.500.-Ft

Amennyiben érdekel a lehetőség, akkor jelezd a lenti űrlapon.

Helyszín: 1095 Budapest. Soroksári út 38-40. I.12/a.