Kineziológus ellenőrző

A Magyarországi Kineziológiai Alapítvány egyik fő célja, hogy a kineziológiai szolgáltatást igénybe vevők minőségi szolgáltatást nyújtó szakemberek segítségét tudják kérni.

Ehhez olyan szakemberekre van szükség, akik ismerik szakmájukat, azt hivatásnak tekintik. Folyamatosan képzik, továbbképzik magukat és nem pár napos képzés után írják ki magukról, hogy kineziológusok. A minőségi szakemberré válásnak több szintje van.

A legmagasabb szintet a minősített kineziológusi szint jelenti (Ez lehet nemzetköz vagy hazai minősítés. Olvassa el a követelményeket ITT!), lehet valaki tanuló, illetve a hazai jogszabályoknak megfelelően egészségügyi szakdolgozóként is tevékenykedhet kineziológus a megfelelő vizsgák letétele után.

Honlapunkra feltettük azon kineziológus oktatók névsorát, akik hivatalosan oktathatják az adott kineziológiai rendszert. A jobb oldalon ki tudja választani a kineziológiai rendszert és ott ellenőrizheti, hogy az Ön által választott oktató jogosult-e oktatni. ( A LEAP rendszernél a LEAP módszert hivatalosan gyakorolható szakemberek listáját láthatja.)

A jövőben minden minősített kineziológus nevét feltesszük honlapunkra.

A 11/1997. (V. 28.) NM rendelet, a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről, alapján vizsgát tett és az ALAPNYILVÁNTARTÁSBAN szereplő kineziológusokat az alábbi módon tudja ellenőrizni:

1. Nyissa meg az AEEK kereső felületét: 

https://kereso.enkk.hu/index.php

2. Megnyílik a kereső oldal: írja be a keresni kívánt személy nevét.

A nyilvántartási számot hagyja üresen.

3. Alapnyilvántartás típusa: egészségügyi szakdolgozó.

4. Szakképesítés: kineziológia vagy kineziológus vagy kineziológiai módszerek.

Sajnos nem egyforma néven rögzítette a hivatal az adatokat, ezért ha nem találta meg elsőre a keresett személyt, érdemes a nevet ellenőrizni mindegyik szakképesítéssel.

5. Elhúzza a csúszkát.

6. Keresés.

Megjegyzés:

A/ Aki ebben a nyilvántartásban szerepel, az azt jelenti, hogy a magyar jogszabályoknak eleget tett, de ez nem jelenti a magas szakmaiságot, ugyanis jelenleg: 8 nap One Brain, vagy 4 nap Brain Gym, vagy 8 nap Touch for Health tanfolyam elvégzése elég a szakmai vizsga letételéhez. Ez az óraszám rendkívül alacsony a nemzetközi minősítésekhez képest és nem tartalmaz kötelezően kiegészítő szakmai képzéseket, mint kommunikáció, pszichológia, önismeret, szupervízió stb.

B/ Aki ebben az alapnyilvántartásban szerepel az nem jelenti azt, hogy ő egészségügyi szakdolgozó és rendelkezik működési engedéllyel is. A működési engedélyt a területileg illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK, korábbi ÁNTSZ) adja ki.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést kapj aktuális programjainkról, blog bejegyzéseinkről!