[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-khuai855′ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

ZOOM HASZNÁLATA

Telepítési útmutató

A alábbi linken találod meg a zoom klienst, amit le tudsz tölteni a gépedre.

Letöltheted saját magad is a zoom.us oldalról (a fenti linkre kattintva), vagy a kapott webináriumi meghívódban a „join meeting” vagy „Belépési link” linkre klikkelve is felajánlja, hogy töltsd le a gépedre. Ez lehet automatikus, de lehet rákérdez a böngésződ, akkor engedélyezd neki. A letöltés engedélyezésének helye böngészőként eltérhet, a google chrome például a bal alsó sarokba rakja a firefox jobboldalt felülre. Miután megnyomtad a mentés gombot, el kell indítanod az telepítő alkalmazást, aminek a helyét, hogy hová kattints, szép nagy narancssárga nyíllal jelzi a ZOOM, úgyhogy kattints rá szépen.

Előfordulhat, hogy a vírusirtó vagy a tűzfal engedélyt kér, hogy futni tudjon a szoftver, ez esetben engedélyezd, nyomd meg az igen gombot. (Engedélyezi, hogy ez az alkalmazás módosításokat hajtson végre az eszközön?)

Innentől már nincs más dolgod, mint elfogadni a felhasználási feltételeket (i agree), Megadni a nevedet (Your name: mások ezt fogják látni belőled, ne vicceskedjük el) és a kék Join gombra kattintva be is kerülsz a webinárium „várakozó szobájába”. Ha webinárium jelszóval védett azt is itt tudod majd megadni.

Már telepített ZOOM esetén itt jelenik meg a kérdés, hogy megnyithatja-e az alkalmazást, itt az igen gombot válasszuk, hiába a mégsem a kék ? Ha minden jól ment akkor lenti videón megnézheted, hogy miként tudod itt ellenőrizni a hang és videó beállításokat.

Tableten és telefonon eltérő a telepítés és az ellenőrzés menete, de értelemszerűen ott is megtalálod ezeket a funkciókat.

[av_video src=’https://youtu.be/h5fx_Pv4KKk’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-khuaj65z’ id=” custom_class=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-khuakg6m’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
Miután a webinárium „főnöke” a host beenged még egy dolgod lesz a használat előtt, hogy (ha még nem állítottad be) megadd milyen audio feltételekkel rendelkezel, ha nem tudod, akkor nyomd meg a kék,  join computer audio gombot. Készen is vagyunk.

[av_video src=’https://youtu.be/GBTg8h6IwtE’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-khuajocz’ id=” custom_class=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-khualsem’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
Miután beléptél a kezelő felületen megtalálod azokat a funkciókat, amelyek ahhoz kellenek, hogy aktívan részt tudj venni a meetingben.

[av_video src=’https://youtu.be/XqxjfZXDqwc’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-khuamato’ id=” custom_class=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-khuaxa58′ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
A videón nem látszik, mivel egyedül voltam a meetingben, de a jobb felső sarokban lesz egy gomb, amivel állítani lehet a nézetet. Speaker view esetén csak azt látod, aki éppen beszél.

A Gallery view esetén pedig egy galériában látod a többi résztvevőt is.