A Magyarországi Kineziológiai Alapítvány egyik célja, hogy a kineziológia módszerével segítséget nyújtson a felnőttek és gyermekek részére problémáik, tanulási nehézségeik megoldásában. (Alapító okirat II/4., II/6. pont)

Az alapítvánnyal együttműködő partnerek több szakmaterületet ismernek és alkalmaznak a kineziológiai szakmájukon belül a mindennapi munkájuk során. A tanulási tehetségek fejlesztésében aktív tevékenységet végezünk és tervezünk végezni.

Rendszeresen tartunk előadásokat tanítási, ill. tanulási módszerek témakörében, szülőknek, pedagógusoknak a hatékony gyermeknevelésről, képességfejlesztésről, a magatartási gondok kezeléséről.

Tehetséggondozói területek:

 • A tanulási kihívásokkal (dys-készségek, BTMN) küzdő gyermekek tanulási profiljuk felmérése, ezen keresztül láthatjuk, hogy mi az, amiben tehetségesek, ennek alapján a megfelelő agyi területek fejlesztése személyre szabott módszerekkel. (Pedagógiai Kineziológia: Brain Gym, Optimális Agyi Szervezettség, Tanulást Segítő Akupresszúrás Program (LEAP), stb.)
 • A kineziológia eszköztárán belül is több módszer van arra, hogy egyensúlyba hozzuk a két agyfélteke működését, így javítva a tanulási képességeket, a problémamegoldó folyamatokat, a felelősségvállalást.
 • A képességfejlesztés mellett az egészséges életmóddal kapcsolatos felvilágosító tevékenységet is folytatunk.
 • A LEAP kineziológiai rendszer kifejezetten a tanulási problémák korrigálására kifejlesztett kineziológia rendszer, mely az agy integrált működését állítja helyre különböző speciális korrekciókon keresztül.
 • A „zseni-faktorral” rendelkező gyermekek stressz mentesítése, a még jobb eredmények elérése érdekében.

A tehetséggondozó tevékenységünk hatóköre országos. Oktatóhelyeink működnek Budapesten kívül többek között Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon, Debrecenben, Dunaújvárosban, Pécsett, Székesfehérváron, Martonvásáron, Tatabányán, Sárváron, Kapuváron, Sopronban, Miskolcon, Sárospatakon, stb.

Saját kezdeményezésként terveink között szerepel, hogy felkeresünk általános iskolákat, ahol felajánljuk, hogy felmérjük a tehetséges gyermekeket, javaslatot teszünk a fejlesztés illetve tehetséggondozás irányára.

A pedagógusoknak önkéntes munkában segítséget adunk fejlesztő munkájukhoz.

Így egyrészt tudjuk támogatni a tehetséges gyermekek erős oldalának fejlesztését, másrészt a kihívásokkal küszködők gyenge oldalának a fejlesztését is.

A fejlesztések megvalósulhatnak egyéni foglalkozások során is.

Az egyéni foglalkozások során minden résztvevővel részletes anamnézis kerül felvételre, melyre az első alkalommal kerül sor. Jegyzőkönyv készül továbbá a kineziológiai tesztelés eredményéről, a tanulási profilról is. (amennyiben a kineziológus az adott kineziológiai rendszerrel dolgozik).

Ezen felméréseket a fejlesztés végén megismételjük és így kapunk képet arról, hogy milyen változások következtek be.

Ezzel párhuzamosan kikérjük a szülők és a gyermek (adott esetben, amikor erre látunk hajlandóságot a pedagógus véleménye is bekerül az anyagba) szubjektív visszajelzését.

Az együttműködő pszichológus bevonásával lehetőség van pszichológia teszteken alapuló felmérésre is.

Képzés:

 • Szülőknek: felkészítő képzés, klubok tartása az iskolai tanulással, gyermekneveléssel kapcsolatban.
 • Gyermekeknek: tanulás tanulása, kineziológiai képességfejlesztő gyakorlatok.
 • Pedagógusoknak: tájékoztató előadások a képességfejlesztés lehetőségeiről, elménk működéséről, a nehezen kezelhető gyermekek segítéséről, képességfejlesztő kineziológiai módszerek tanítása stb.
 • Szakmabelieknek: folyamatos továbbképzések megszervezése.
 • Konferencia: 2017. december 02-ra tervezzük első szakmai konferenciánkat.

Kik vehetik igénybe ezt a szolgáltatásunkat?

Bárki, aki szeretné a kineziológia módszerével is támogatni, fejleszteni gyermekét vagy önmagát.

Jelentkezzen a lenti űrlapon keresztül!

Kik végezhetik ezt a szolgáltatást?

 1. Az MKA-nál jelentkezőket az MKA-val együttműködési szerződést kötött kineziológushoz (akik tagjai az MKA-nak), fejlesztéssel foglalkozó helyekhez közvetítjük ki.

Amennyiben te is szeretnél a tehetséggondozásban részt venni, kérlek jelezd felénk a lenti űrlapon keresztül és felvesszük veled a kapcsolatot.

 1. Azon képzőhelyek jelentkezését is várjuk, ahol kineziológusokat képeznek és szeretnének a hallgatóiknak gyakorlati lehetőséget biztosítani.

Miért jó ez az oktatóhelyeknek?

 • Gyakorlási lehetőséget biztosít az oktatóhely tanulóinak.
 • Kapcsolat építés.
 • Szakmai segítséget kaphatnak.
 • Tudják biztosítani a terepgyakorlatot.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.